Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja12

czy moze wtedy dojść do zapłodnienia???

Polecane posty

czy moze dojśc do zapłodnienia, kiedy miałam dłon brudną od spermy a potem dotknęłam sobie pochwy w dni płodne???

Gość niestety ale jest to możliwe

Gość no pewnie ze tak

Gość a mi sie wydaje....
że nie ma szans na zapłodnienie. Przecież plemniki muszą sie dostac głęboko do pochwy żeby mogło dojść do zapłodnienia. Nieraz ludzie starający się o dziecko wymyślają specjalnie takie dziwne pozycje żeby nasienie było jak najgłębiej. Ja uważam że są małe szanse.

Gość są takie że się tylko spodni d

Gość Mało prawdopodobne
Ale do zapłodnienia może dojść. Plemniki mają zdolność do przemieszczania się, wystarczy odrobina wilgoci. Wejście do pochwy zazwyczaj jest wilgotne, a plemniki są bardziej żywotne niż nam się wydaje. Wcale nie muszą dostać się głęboko do pochwy. Znane są przypadki, kiedy dziewica rodzi dziecko, chociaż nigdy nie miała stosunku, tylko uprawiała peeting. Ale to są na prawdę wyjątkowe przypadki, pochwa ma kwaśne środowisko, które niszczy plemniki, potrzebna jest sperma, która je chroni i pozwala dotrzeć do jajowodu.

Gość chyba nie
wiesz co piszesz!!! Sperma nie jest brudna!!! Chyba, że ręce miałaś od sadzy będąc kominiarką/żoną kominiarza; no to wstydź się, nawet dziecko wie coś o myciu rąk

Gość chyba nie....
plemniki niczem węgorze poruszają się pod prąd wody/krwi miesiączkowej. Żyją w pochwie do 48h; zatem nawet jeden plemnik jak się dostanie na wilgotną śluzówkę warg sromowych, to zdolny jest powędrować w górę na spotkanie w jajowodzie z jajeczkiem, by później po 72h zapoczątkować ciążę. Więcej w t. "Świadoma antykoncepcja lub prokreacja" na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl