Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tośka24

byłam wczoraj w sklepie

Polecane posty

i wszystko jest na mnie za małe :-( już mnie to dobija - czuję się jak wielka słonica :-( jestem ponad cztery miesiące po porodzie i ciągle mam 7kg które za nic nie chce spaść :-( karmie piersią - zawsze myślałam że karmienie pomaga zrzucić kilogramy - a tu kupa :-( - naprawde bardzo mi to przeszkadza - kiedy wrócę do normy i co mam robić?

nie jestes sama... mnie tez nie chce ten moj zapas spasc choc tez karmie piersia... nie pozostaje mi nic innego jak czekac do zakonczenia karmienia i przejas na jakas pozadna diete... ale niestety to najwczesniej za jakies 10 miesiecy bo wczesniej nie chce z piersi rezygnowac...

Gość wszystko za małe
???? a ile ważyłaś przed ciążą i przy jakim wzroście? 7 kilo na plusie jeszcze nikogo nei pretenduje do miana słonicy;) na pewno nie jest tak źle;)

Gość wszystko za małe
a dużo przytyłaś w ciąży?

Gość wszystko za małe
a to sporo już Ci spadło:) spokojnie, musisz być cierpliwa:) z tego co wiem i obserwuję wbrew pozorom karmienie piersią wcale nie jest receptą na szybką utratę kilogramów natomiast zrzucisz je na pewno, to dopiero 4 miesiące od porodu, a 13 kg już Ci poleciało więc nie jest źle;)

Gość wszystko za małe
w każdym razie nie odchudzaj sie teraz, bo tylko dziecko na tym straci:( po prostu jest tak, że jedne babeczki szybko lecą z kilogramów po ciąży, a inne wolniej;) nie mamy na to wpływu

Gość słonico oj słonico
161 cm i 65 kilo wazyłas? strasznie duzo. Nie mogłas ćwiczyć, stosowac diete a nie dopuscic do takiego wyglądu? ja waze przy 165 55 kilo i przezywam to bo wazyłam 50 kilo i dete mam ,ale nie ćwicze. jestem podłamana wagą, ale TY? boze nie mogłabym na swój wielki wód pod cyckami patrzec. Sama mam wór ale to chyba twój jest jakis większy. 20 kilo w ciązy utyłas? no to chyba nie cwiczyłas, jadlas wszystko w dyzych ilosciach i taki efekt.

>słonico oj słonico a ty byłas w ciąży??? zesię tak wymądrzasz? :P ja przy 170 cm w ciązy przytyłam 17 kg :P od dawna jestem na minuse w porównaniu z wagą przed ciąży :P co wcale ale to wcale dla skóry nie jest dobre :P autorko spokojnie ;) 4 miesiące - to mało czasu dla tuszy i skóry ;) mniej wiecej po ok. roku od skonczenia karmienia dochodzi się do siebie - w przypadkach powolnych ;) są i expresowe przypadki, gdzie w 3 mieisące wracają do wagi sprzed mimo karmienia- ale poważnie nie masz co przezywać - masz na to czas ;) a jak dzidzia zacznie raczkować- to nadrobisz to co teraz się zatrzymało ;) powodzenia :)

mi 4 miesiace po porodzie brakowało 10 kg do normy , teraz jest prawie pol roku i brakuje tylko 1 kg - w ciązy przytyłam 26 kg więc nie załamuj się - nie wszystkim tak szybko waga spada

i j sie boje ze nie wroce do wagi sprzed ciazy.. przed wazylam miedzy 48 a 52 kg, przy wzroscie 165 a teraz waze 64kg i chyba juz wiecej nie przytyje, bo ta waga sie ponad miesiac utrzymuje. Zreszta same owoce i warzywka teraz jem bo sezon. Moze to dlatego ze cwicze w szkole rodzenia i na basenik chodze? dziewczyny a ile spada w dniu porodu? 5-10 kg? ile wazy dzieko i lozysko i te wody łącznie??

Gość morank
Co ile waży pod koniec ciąży płód - ? kg( norma 3,5) macica - 1 kg łożysko - 0,8 kg płyn owodniowy - 1,2 kg piersi - 0,5 kg woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg Razem 10 kg Cała reszta (powyżej 10 kg) to tłuszcz. Ile możesz przytyć? To zależy od BMI przed ciążą... BMI=waga ciała /(wzrost )2 Na przykład BMI (indeks masy ciała) pani ważącej 49 kg i mierzącej 160 cm wynosi: 49:(1,6)2, czyli: 49:2,56=19,1. Pożądany przyrost wagi w ciąży obrazuje poniższa tabela: Indeks masy ciała przed ciążą Najlepiej, jeśli w ciąży przytyjesz Niski (poniżej 19) - niedowaga 13-16 kg Normalny (19-26) - prawidłowa waga 11-13 kg Wysoki (26-29) - nadwaga 10-11 kg Bardzo wysoki (powyżej 29) - otyłość do 10 kg Oczywiście te dane dotyczą ciąży pojedynczej. Jeśli spodziewasz się więcej niż jednego dziecka, musisz liczyć się z tym, że przytyjesz więcej. Jednak nawet przyszłe mamy bliźniaków nie powinny przybrać na wadze ponad 20 kg. Nie ma natomiast znaczenia, którego dziecka się spodziewasz, zalecenia dotyczące przyboru wagi są takie same w każdej kolejnej ciąży. Tekst: lek. med. Agnieszka Kurczuk-Powolny zródlo: www.kobieta.gazeta.pl

teoria piękna- ja do 37 tg ciąży ważyłam 11 kg ! i nagle w 3 tyg mnie przybyło :P spuchłam jak wieloryb :P i co w łeb miałam se palnąc czy jak? aby zmieścić sie w książkowej wadze?? :O

oj slonico - strasznie mnie wkurzyla Twoja wypowiedz, zwłaszcza o obzeraniu, ja przytylam 26 kg ale cała ciąży miałam anemię i za niski poziom cukru więc lekarka kazała mi jesc w nocy pełnoziarniste rzeczy, niedogotowany makaron zreszta atrakcyjnosci nie mierzy sie indeksem masy ciała - inteligencji zreszta tez nie to ze nie masz "wora" pod cyckami nie czyni cie atrakcyjniejszą

ta "slonico slonico " czy jakos tak trafila tu z tematu "diety", wiec radze ci panno WON z tego topicu bo on cie nie dotyczy ;) ps. wcale nie masz idealnej wagi, ja 55 nie wazylam nigdy a wzrost mamy zblizony.

do oj słonico: byłam bardzo zadowolona ze swojej figury przed ciążą, wór mi nie wisiał bo jeździłam konno, chodziłam na basen, aerobik i uprawiałam dużo seksu - Ty pewnie nie bo kto by sie chciał o takie wredne kości poobijać - tak więc żałosna smutna chudzino idź precz wyciskać na siłowni, może komuś przypadnie do gustu Twój kościsty tyłek do pozostałych Dziewczyn: dzięki za słowa otuchy - po prostu oczytałam się jaki to karmienie ma zbawienny wpływ na chudnięcie i jestem rozczarowana PS. do oj słonico: jak będziesz pół ciąży leżeć plackiem bo będziesz ją miała zagrożoną i urodzisz 4kg dziecko to pogadamy

Gość wspaniołymyslna osóbeczka
toska a czy twój mąz te jest taki wielki

Gość żylasta zajebista lasia mesia
Tośka 24- jak patrzysz w lusto to nie czujesz obrzydzenia przy takiej wadze? Jesteś anty seksualna jestes.Chybaże faktycznie twój mąz uwielbia matrony. Kobieto wez sie za ćwiczenia a nie z zazdrością czepiasz się szczupłych.

ja jestem miesiąc po porodzie do poprzedniej wagi pozostało zrzucic 5 kg, chciałabym 6, lecz niewiem jak to zrobic bo apetyt mam większy niż w ciąży :(

ja przybrałam w ciąży 18 kg...przed ciążą ważyłam 65 kg przy zwrocie 177....teraz zrzuciłam po 11 miesiącach cała wagę i ważę te moje upragnione 65kg ale spadły mi uda....i tyłek bo wszystko zamieniło sie w mięśnie... a mięśnie są cięższe od tłuszczu....

a co do kompleksów to mądra osoba wie że jak urodziłaś to bardziej sie martwisz o dziecko niż o sylwetkę...warto wykorzystwać czas spedzony na spacerkach... chodzic chodzic i jeszcze raz chodzic:) jak widze matki ktore przyjda z dzieckiem(4-5 lat) na plac zabaw i rozsiadają se na ławkach i obgaduja wszystkich to mnie coś rusza....zamiast sie troche poruszać i zrzucic to sadełko....

Gość toska ty sie nie przejmuj
docinkami.Ja tez WAZE 65 KG PRZY WZROSCIE 165 i wcale nie jestem gruba i nieatrakcyjna

Gość toska ty sie nie przejmuj
a w sklepach od zawsze wisza tylko rozmiary zero, tak jakby normalnie wygladajacych kobiet nie bylo

Gość andzia 84
cześć wam ja jestem 3 miesiące po porodzie i mam jeszcze 9 kg do zżucenia przed ciązą ważyłam 59 w ciązy przytyłam 18kg teraz waże 68 i potrzeba czasu żeby zżucić wszystko po ciąży celi masz racje z tą śmieszną kziążkową wagą a ten kto tak to wszystko dokładnie wylicza to chyba nigdy w ciąży niebył

szkoda tylko że lato teraz jest - zimą łatwiej schować sadełko ;-) a poważnie - chyba muszę się uzbroić w cierpliwość

Gość ćwiczenia.......
Próbowałaś 8 min ABS albo aerobicznej 6 weidera? Znajdź sobie w necie - 8 min jest na youtube, wpisz w goglach to wyskoczy. Pomagają bardzo te ćwiczenia, szczególnie na brzuch. 65 kg to sporo w stosunku do wzrostu, ale spróbuj, powinnaś i stracić trochę na wadze, i ujędrnić ciało. Powodzenia :-)

niestety nie kazdy moze cwiczyc, ja mam klopoty z kroczem i lekarz zabronil mi tego co jest przy zrzucaniu wagi najskuteczniejsze czyli biegi i brzuszki i inne wysilkowe cwiczenia.