Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanka z wroclawia

spirytus salicylkowy 2 jest dobry do pepka noworodka czy...

Polecane posty

Gość hanka z wroclawia

musi byc zwykly 70 % ??????????

Gość hanka z wroclawia
salicylowy 2 %

Gość ania_767
do przemywania pepka spirytus spozywczy 70 % . A jak takiego nie masz to kup zwykly spirytus spozywczy i rozrob go z przegotowana woda tylko nie pamietam w jakich proporcjach ( tak zeby wyszlo 70 %) jak znajde info w necie to wkleje

Gość hanka z wroclawia
babka w aptece dala mi salicylowy 2 % i powiedziala ze mam nim smarowac pepek. w aptekach podobno juz nie sprzedaja tego spozywczego- tak mowila. wiem jak rozcienczac- dzieki :)

nie wolno salicylowego jest za slaby... musi byc 70%...trzeba kupic zwykly spozywczy taki co ma 95%... a robi sie go w proporcjach 2:1... 2 spirytusu i 1 wody... salicylowy jest za slaby bo chodzi o to aby kikut pepowiny porzadnie przesuszyc zeby odpadl a salicylowy tego nie zrobi... pani w aptece nie bardzo wiedziala co mowi... najlepiej zapytaj jakiejs poloznej... tej np. co przyjdzie do ciebie na wywiad... a jak nie chcesz czekac to nic nie stoi na przeszkodzie zebys poszla do przychodni dla dzieci i tam zapytala...

a w aptece spozywczego spirytusu nie kupisz musisz isc do zwyklego monopolowego...

Gość pytam nie pytam
spirytus lawendowy sie nadaje. do kupienia w aptece.

Wrrrrr... Jak za słaby? Toż spirytus salicylowy 2% to 68% alkoholu etylowego, 30% wody i 2% kwachu salicylowego. Ja bym nie używała dlatego, że ten kwach salicylowy może przeszkadzać... Tzn on nie jest taki całkiem obojętny dla skóry. A aptekarki to bzdury gadają często. Mi próbowała pipa wmówić, że Linomag maść to to samo co Linomag krem. Hahaha :D I jeszcze się kłóciła :)