Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiuchna_86

12 letnia siostra na ślubie - jaka rola?

Polecane posty

Gość Kasiuchna_86

Witam, od kilku dni bacznie śledze wszytskie posty, w związku z tym, iż niektóre z was , dziewczyny, macie głowę pełną pomysłów prosze o radę, a mianowicie: Starsza siostra w październiku bierze ślub - mi padła zaszczytna rola świadkowej, jednak mamy jeszcze jedną siostrę które ma 12 lat...otóż czy macie jakiś pomysł w co by ją zaangażować? dodam, że obrączki najprawdopodobniej będzie niosła nasza 3 letnia siostrzenica. Czekam na good advice Dziękuje :-))

Gość Kasiuchna_86
no niestety - w tym czasie jakoś mało dzieci się rodziło w rodzinie ;-))

Gość już nie przasadzaj
po co jej jakaś rola...boże niech będzie gościem a nie że wymyślasz jakieś gówna :O

Gość reat
Niech sypie kwiatki przed państwem młodymi - to trochę amerykanskie, albo niech coś czyta w kosciele czy spiewa jak umie.

Gość Kasiuchna_86
każdy ślub przebiega inaczej, nie uważam żebym wymyślała jej "jakieś gówna", dziewczyna jest ambitna ;-) w końcu to już ciężki wiek - okres dojrzewania ;-)) a pomysł ze śpiewaniem w kościele - całkiem fajny, dzięki

Ja byłam na ślubie gdzie jedna z sióstr Panny Młodej świadkowała, a druga 11-letnia siedziała za świadkami razem z chłopakiem w jej wieku i super to wyglądało:) oczywiście tylko w kościele, a później już normalnie się bawiła jako gość bez żadnych udziwnień.. Ładnie ubrali tą mała i wczepili jej kwiatki we włosy, tak, żeby pasowała do Panny Młodej i świadkowej:)

Gość Viss
12 lat to trochę za dużo na sypanie kwiatków wg mnie. Zresztą i kwiatki, i dziecko zobrączkami bez barokowej przesady;] Może niech odczyta ewangielię czy co tam się czyta na ślubie (wybaczcie nie chodzę zbyt często do kościoła). Będzie miała dziewczyna swój występ odpowiedni do wieku poczuje się potrzebna.

a może by się jej zapytac, czy ma w ogole na takie cus ochotę? wiecie, okres dojrzewania-może się zburzyć i dzikować :P