Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zdziwiona zszokowana

bialy jezyk

Polecane posty

hej ostatnio zauwazylam ze jezyk mnie boli jak jem jakby ktos mi pocial zyletka. dzisiaj zobaczylam w lustrze ze jest caly bialy i tak jakb bialy mech na nim. miala ktos tak ? co to jest i czy samo przejdzie? obiawa jakiejs choroby? prosze o porady......

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 opowiem wam moja histerie
moga to byc plesniawki to takie cos co male dzieci maja kup w aptece aftin i smaruj jezyk

Udost臋pnij ten post

a to cos powaznego? z czego to sie robi?

Udost臋pnij ten post

Ple艣niawkami nazywa si臋 powierzchown膮 infekcj臋 b艂ony 艣luzowej jamy ustnej dro偶d偶akiem Candida albicans. Wyst臋puj膮 one w jamie ustnej, na j臋zyku i na podniebieniu w postaci bia艂ych plamek przypominaj膮cych 艣ci臋te mleko. Pojedyncze plamki mog膮 zlewa膰 si臋 w wi臋ksze wysepki, niekiedy tworzy si臋 jednolita bia艂a warstwa grzyba, kt贸ry jest przyczyn膮 ple艣niawek, tak, 偶e ca艂a b艂ona 艣luzowa pokryta jest bia艂ym ko偶uchem. W niekt贸rych przypadkach zaka偶enie mo偶e przej艣膰 na prze艂yk, krta艅, tchawic臋 i oskrzela.

Udost臋pnij ten post

ponoc jesli potrzesz wacikiem jezyki pojawi sie krew to to sa plecniawki tak reaguja i jest to bolaca sprawa. mozna sie od kogos zarazic ca艂ujac lub sa wynikiem leczenia antybiotykami

Udost臋pnij ten post

o kurde ! A moze pic ciepla herbate? albo cos innego ? mieszkam za granica tu nie ma tego lekarstwa :-(

Udost臋pnij ten post

to popros kogos iech ci przysle to bardzo male opakowanko. mozna pic:) ale jak najszybciej zacznij to leczyc zeby nie robilo sie wiecej. Ja tez mieszkam za granica i mama mi dla corki w liscie przyslala na wszelki wypadek na szczescie mala nic nie ma:)

Udost臋pnij ten post

zapytaj w aptce powinno cos byc na plesniawki w koncu to maja nie tylko polskie dzieci ;)

Udost臋pnij ten post

ok dzieki wielkie !!! Pojde do apteki rano ! pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

powodzenia zdrowka zycze:)

Udost臋pnij ten post

kurde przetarlam i jest brazowy wacik jakby krew i na jezyku male dziurki .nie biore antybiotykow i z nikim sie nie calowalam - tego co pamietam bo na imprezie bylam i poszalalam wczoraj .........ale nie calowalam sie z nikim ....boje sie dlugo sie to leczy?

Udost臋pnij ten post