Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

be_happy

Zgłupiałam... podkład matujący

Polecane posty

Naczytałam się o podkładach matujących w sieci i zgłupiałam... nie wiem który najlepszy... A potrzebuję na wesele w licpu. Cerę mam mieszaną i chciałabym wyglądać jako tako przez noc. Może coś polecicie? A jak pójdę np. do Galerii Centrum to dostanę jakieś próbki? Bo w sklepie to sam kolor mogę sprawdzić a wolałabym wiedzieć jak się podkład trzyma na twarzy

Gość upupupupupupp

Gość nie wiem na jaki wydatek
możesz sobie pozwolić. dla mnie najlepszy podkład matujący to estee lauder individualist. na to polecam koniecznie użyć pudru sypkiego (pięknie matowi twarz). tylko pamiętaj, sypkiego a nie w kamieniu, jeśli nie chcesz efektu maski! sypkiego używam isa dora perfect loose powder. aby zmatowić skórę używam też kremu nivea nawilżającego matującego. i nie świecę się.:) a kiedyś miałam z tym bardzo duże problemy.

juz mi cena obojetna byleby byl skuteczny... poza tym na allegro czasem mozna dostac taniej dzieki za rade :)

chanel ma też świetny podkład matujący double perfection fluide, ale ten jak go dłużej używam wysusza mi skórę i potem robią mi się takie suche łuski. ja kupuję kosmetyki najczęściej w douglasie. sprzedawczynie tam fajnie doradzają i jak poprosisz to dostaniesz próbki wybranych produktów.

nie kupuj na allegro. odradzam. można wydać kasę i nabyć podróbę. wyszukaj w google blog "podróbkowo wielkie", to produkty na ogół z allegro.

to super, bo najpierw chcialabym wlasnie probki... wyprobowac kilka poleconych podkladow a potem sie zdecydowac

Gość a ja999999999999999999
używam matującego manhattana i jest taki se ale jeżeli nałożę pod niego krem matujący siarkowy to buzia jest jak marzenie dłuuuuuuuggggggoooooo i co najważniejsze (bo bardzo się bałam dwóch warstw matujących) nie mam na drugi dzień wysypu pryszczy

ale ja nie mam az tak bardzo tlustej cery zeby uzywac siarkowej mocy... chyba, po prostu w letnie dni blyszczy mi sie nos, a ze wesele w licpu to nie chce miec tego problemu

A moze ja poleniam jakies bledy w codziennej pielegnacji cery i stad to blyszczenie? Do demakijazu uzywam platkow nawilzanych Cleanic- tych do cery normalnej i mieszanej, krem-Lirene Folacyna (na dzien i na noc) gdyz mam juz pierwsze zmarszczki niestety mimo 25 lat, krem pod oczy, pod makijaz baza Dax, podklad obecny Lirene Citty Matt, puder w kamieniu Manhattan (nie pamietam nazwy dokladnej, taki z szufladka) no i jest fajnie ale na jakies 3 godziny tylko, potem musze sie poprawiac. No i 2 razy w tygodniu robie jakas maseczke oczyszczajaca i peeling Moze krem na lato powinnam zmienic?

Gość upupupupuuppp

Gość upupupupupupuppp

Polecam Ci podkłady Vichy bardzo wydajne a twarz wygląda rewelacyjnie. Ja używam juz drugiej tubki VICHY DERMABLEND - jest to podkład korygujący, buzia mi się nie świeci po nim choć nie wiem czy jest to podkład stricte matujący. Koszt 65-80zl starcza na 0,5-1 rok

Jusspy-mialam Dermablend probke i dzien po zastosowaniu wyskoczyly mi krosty, chyba mam uczulenie

a swoja droga dzis uzylam probki Estee Lauder Double Wear, takze podklad z wyzszej polki... po 2 godzinach spojrzalam w lustro i nos sie blyszczal :o fajnie kryje ten podklad i wyglada na buzi, jest trwaly ale to blyszczenie... :o