Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedaczyskooo

Będę zarabiała 1200 zł w wawie, to nie żart!!!! szok!!!!!

Polecane posty

Gość biedaczyskooo

Witam, chiałam prosić o radę. Staram się do pracy państwowej w warszawie, poinformowano mnie ze moge tam dostać od ok 1200 zł, jestem w szoku!!! Nie pochodzę z Warszawy więc będę musiała wynając mieszkanie. Niby to najniższa kwota i moge dostać więcej. Zastanawiam się, czy przypadkiem ta pani ktora mnie o tym informowala nie miala na celu zniechęcenia mnie, czy jest możliwe takie wynagrodzenie, zwłaszcza ze juz mam doświadczenie. Bardzo prosze o odpowiedz i dziękuje za zainteresowanie.

Gość frtgyhuji
a ile ty bys chciala jak dopiero zaczynasz tam pracowac :O

Gość migotka panna
ja zarabiam 400 zl na pol etatu i nie narzekam ;/ od czegos zawsze trzeba zaczac

Gość łap pracę
i cały czas szukaj następnej, oczywiście za normalne pieniadze. Teraz studenci rezygnują z najmu, więc na 2 miesiące wakacji masz szansę znaleźć locum za tańsze pieniądze

Gość biedaczyskooo
Bardzo dziękuje za odpowiedzi, szczególnie za "a ile byś chciała skoro zaczynasz tam pracę", bo moja rodzina twierdzi, ze to za malo i żebym szukala czegoś innego, ale firma jest na poziomie i ja cały czas myślę, ze potem bedzie lepiej, a jeśli nie to poznam miasto i zacznę się rozglądać za czymś innym. Ale ciężko jest bez wsparcia podejmować takie decyzje , i jeszcze nie znając miasta i jego standardów.

Gość a za wynajecie mieszkania
beda chcieli 1400

Gość migotka panna
posluchjaj, nie przejmuj sie, jesli to twoja 1 praca to nie jest wcale tak zle, tak juz u nas jest, ale powoli do przodu, szkol sie zdobac doswiadczenie i pozniej znajdziesz na pewno lepiej platna prace, a jak bedziesz odrzucala takie oferty to bedziesz i bez kasy i bez doswiadczenia :)

Gość biedaczyskooo
a za wynajęcie pokoju??? Słyszalam, ze za 400zł juz można:p

Gość biedaczyskooo
już pracowalam ale nie wiele, mam rok doswiadczenia...

Gość migotka panna
no to zawsze cos, rokto wcale nie malo

Gość Marcelinka 1975
Tyle dostaniesz na początek za pół roku może jakaś korekta pozatym przy umowie na stałe kwartalna premia Na twoim miejscu poza pracą w urzędzie znalazłabym jakiś inny dodatkowy zarobek bo z tego w warszawce nie wyżyjesz

Gość Widocznie....
jest ci nie w smak, ze tyle byś na początek zarabiała....inni mniej zarabiaja i nie robią paniki....znam osobę, która pracuje po 8godz. plus jeszcze zostaje 4godz.po godzinach i zarabia 800zł. więc nie panikuj :O

Gość kkkakakkaka
a co to za firma bo ja w urzedzie pracy zarabialam ,w Gdansku tez tyle

Gość biedaczyskooo
oczywiście, jest mi nie wsmak, ale tylko z tego powodu, ze ja się boję czy dam radę przezyc za te pieniądze...

Gość ansekabanse
jak znajdziesz pokój za 500 zł to będziesz miała farta :P

Gość sprawdz lepiej ile masz
ja dostalam na peirwszym stanowisku 1800 na reke w wawie, ale mam zamiar po 3 miesiacach poprosic o podwyzke bo normalne zarobki na tym stanowisku sa od 2-2,5 tys

Gość jaaaaa onaa
a co to za praca tylko konkretnie? rok doswiadczenia to bardzo mało, nie mozesz liczyc ze na dzien dobry ktos wyskoczy i powie \"o jak miło, własnie pani potrzebowalismy z tak niewielkim doswiadczeniem.... 3 tys starcza??\"... nie... no sorryyy... badz realistka.... nie wiedza czy sie sprawdzisz, nie wiedza nic.... na okresie próbnym prawie wszedzie sie zarabia minimum....

Gość Widocznie....
bardzo dziwne ze nie przeżyjesz przecież w mieście jest tyle marketów i zawsze znajdzie sie gdzieś coś taniego :O nie przesadzaj tylko ciesz sie ze masz te prace:O

Gość biedaczyskooo
Panu PODSZYWACZOWI, bardzo miło serdecznie i czule już dziękuję!!! i życze milego dnia :o ponieważ agencje mnie nie interesują...

Gość biedaczyskooo
Widocznie-----> dzięki:) będę zajmowala się ściśle jedną dziedziną prawa

Gość sprawdz lepiej ile masz
ja w ogole nie mam doswiadczenia, no ale to praca w prywatnej firmie

Gość łap pracę
skoro firma jest na poziomie to warto się podłapać jak nie masz nic innego na oku. Zawsze to ładnie wygląda w c.v.. Od razu pytaj ile masz szanse dostać po okresie próbnym i jeśli cię to satysfakcjonuje to musisz przeczekać, ale jeśli nie to po pracy siadaj na neta i szukaj innych ofert. To są małe pieniądze i ciężko się za to utrzymać w wawce, więc potraktuj tę posadę jak trampolinę :)

Gość biedaczyskooo
a co z dodatkiem? słyszalam, ze w wawie dostaje sie taki "dodatek" do poensji, bo zycie w wawie jest drożez niz w innych miastach Polski. Istnieje coś takiego?

Gość bieaczyskooo
i nik mi nic więcej nie napisze?????????????????/

To bardzo niska stawka, jeśli to okres próbny to tak jak radziła któraś z poprzedniczek - dowiedz się, co będzie potem. Tyle można zarabiać albo jak się mieszka jeszcze z kimś, kto więcej zarabia, albo w jakimś bardzo małym miasteczku, ale nie w Warszawie. A ludzi którzy się wypowiadają w formie "a ile Ty byś chciała na początek?" po prostu olej; to ludzie bez jakichkolwiek aspiracji i poczucia własnej wartości. a widzę, że Ty posiadasz obie cechy.

Gość biedaczyskooo
Metofora------> dzięki za miłe słowa:)

a co to za praca? ja pracowalam w urzedzie na umowe na zastepstwo - a bylam wtedy na 4 roku studiow-wiec pierwsza praca i zero doswiadczenia i dostalam 2200 brutto.

Gość dodatek
Jaki dodatek za pracę w Wawie ? Co to jest, pierwsze słyszę. A mity o dużo wyższych kosztach utrzymania tutaj to sprowadzają się do kosztów wynajmu lokum, bo reszta czyli np. żywność przejazdy itp. to jest podobna, a nawet niekiedy tańsza niż w innych częściach kraju.

Gość z tego co zauwazylam
ja zarabiam 1300 na reke. Za pokoj plus rachunki place 650 zl. Do tego net, telefon. Na jedzenie idzie mi jakies 300 zl w miesiacu. Mam studia. Za taka kase 1200 zl nie da sie wyzyc w Wawie. Albo da sie,ale zapomnij o ciuchach. CHyba ze nie masz studiow. Ja w lipcu sie zwalniam. Zarabiam 6 zl na godzine. To zenada, nawet dla ludzi bez doswiadczenia.