Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska-baska

Czy to są ODPARZENIA? Czerwone plamki u córki...

Polecane posty

Gość kaska-baska

Są w miejscu, gdzie zaczyna się przedziałek, nad łechtaczką - część widać, część widoczna dopiero po rozchyleniu. Takie jakby płaskie krostki, plamki-okrągłe, czerwone ok 0,5 cm. Na pupie jedna. Wietrze, smaruje bephantenem ale nie pomaga :(

to na pewno odparzenia,ale nie znikna tak szybko. ja uzywalam penatenu.jesli mozesz to zaloz jej pieluszke tetrowa,a jesli nie to luzno pampersa. a najlepiej duzo wietrzyc.

i nie martw sie,wiekszosc niemowlat ma non stop takie plamki.jedne znikaja,drugie sie pojawiaja. dopoki dziecko jest usmiechniete,nie ma co przezywac;)

Gość a jakich pieluch uzywasz

Gość kaska-baska
Używam pampersów zwykłych, sleep&play i huggies'ów Stosuję penaten, na podrażnione miejsca bephanten, naświetlam czasami lampą bioptron i tak już ponad tydzień :(

Gość hghf
to nie odparzenia...to cholera :O

Gość zrob tak.....
wykąp,najlepiej potrzymaj pupę w ciepłym krochmalu ,tak przez 3 dni,pomoze na bank,zadnej chemii i bardzo skuteczne

Gość idz do lekarza może to
jakaś infekcja, albo początki np grzybicy itd odparzenia powinny znikac a jak nic sie nie dzieje to znaczy ze to nie to.

Gość kaska-baska
za tydzien mamy szczepienie - nie wiem czy mogę tyle poczekać czy jechać już?

Gość drogie mamuski zrozumcie ze
odparzenia nie utrzymują sie tak gługo jeśli się je leczy czyli np stosuje sie kremy itd. To nie są odparzenia chyba ze zaniedbane to moze, a autorka wyraznie pisze ze wietrzy smaruje i inne cuda i efekt zaden a co za tym idzie to napewno cos gorszego np grzybica. Jedz do tego lekarza i to natychmiast a nie na wlasną reke leczyc takie dzieci. Moze to byc wszystko nawet jakas alergia na proszek pokarm czy inne rzeczy a ze akurat te miejsca sa najbardziej delikatne to akurat tam najczesciej robią sie infekcje, moze miec uczulenie na pieluchy albo na jakis skladnik kremu czy chusteczki . Jedz do lekarza.

Gość kaska-baska
lEKARKA NIE ODBIERA TELEFONU GRRRRRRRRRR :O i na bank dziś nie przyjmują w przychodni. Zrobie tak - dziś i jutro dam mąki ziemniaczanej do kąpieli koło pupki, w poniedziałek do lekarki. Boję się tej gryzbicy, przeszło mi to przez myśl :( tylko skąd ona by się nią zaraziła? my jesteśmy zdrowi... Chusteczki ma nowe od 2 tygodni a te plamki od tygodnia.

Gość drogie mamuski zrozumcie ze
GRZYBICĄ TAKIE MALEŃSTWO ŁATWO MOŻE SIĘ ZARAZIC - nie musi od ciebie może np od pieluch albo od jakis kosmetyków, moze tez np brała jakies leki ostatnio. Jest w cholere przyczyn dla kltorych robia sie takie zmiany. Odparzenia np po dwóch dniach juz są mniejsze i powoli schodzą a nie utrzymują sie tydzień bez zmian. Zmien kosmetyki, nie uzywaj chusteczek tylko ciepla woda. I idz do apteki powiedz pani co sie dzieje i zapytaj czy mozesz uzyc clotrimazolum to taka masc kosztuje ok 4 zł i jest bardzo skuteczna, nie tylko na grzybice ale też łuszczyce, odparzenia, suchą skore i w ogole.

drogie mamuski zrozumcie od razu ten polski,zlosliwy ton:O no coz... otoz zdarzaja sie takie odparzenia,ktore utrzymuja sie dluuugo,moja corka tak czasem miala,choc byly to drobne,male takie plamki wlasnie,ale jak juz wystapily to non stop podrazniane siuskami i kupkami utrzymywaly sie czasem z tydzien

jasne, najlepiej od razu mascie,leki,nie wiadomo co... a ja mowie ci,ze maka ziemniaczana i wietrzenie sa lepsze daruj sobie z ta grzybica,chyba,ze jestes lekarka co za popieprzone wzbudzanie sensacji

Gość margherita80
dziecko grzybicy może nabawić sie też jesli podczas brania antybiotyku nie podaje się probiotyków. jesli chodzi o odparzenia no to warto wiadomo jak najwięcej wietrzyć pupe dziecka, a dodatkowo zasypywać dziecku pupę zasypką, ja dodatkowo stosowałam dziecku oprócz sudocremu- który nie zawsze działał, spryskiwałam pianką panthenol spray. Fajnie goiła czerwona, odparzona pupę, pare dni i po bólu. Poleciła mi ten sposób koleżanka, poczytałam na forach i rzeczywiście sprawdza się