Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatusssssssss

W którym miesiącu pojawiają się rozstępy?

Polecane posty

Gość tatusssssssss

Tak pytam z ciekawości :D żona jest w 7 miesiącu , na razie nie ma żadnego, ale może to nie czas jeszcze?

Pytasz jakbyś tylko czekal na to az sie pojawią... :( Jak widać Twoja żona dba o siebie i nie ma i nie będzie miala, wystarczy uelastycznić skórę... :) Ja też jestem w 7 miesiącu i nie mam rozstępów na brzuchu... choć myslę że u mnie to będzie "jeszcze nie mam"...

Gość antyanfija
bardzo fajnie - moze sie uda :) ale to roznie bywa - zalezy czy w twojej rodzinie sa predyspozycje (czy twoja mama miala) - jak duzo przytylas, czy tez schudlas na pczoatku ciąży (od tego niestety tez sie pojawiaja...), czy sie smarujesz... Mozesz w ogole nie miec, mozesz dostac juz w 3 miesiacu, a mozesz tydzien przed porodem (jak ja :((()

Gość antyanfija
a... to o żonie jest... sorry, zle rpzeczytalam. zbyt dziwne to widocznie bylo dla mojego umyslu, zeby facet przejmowac sie rozstepami ciezarnej zony... ;)

Gość kdjsa
Rozstepy to genetyka w 95%, dbanie o siebie pomaga zminimalizowac ich powstawanie, u mnie pojawily sie 5 dni przed porodem:)pozdr

Gość egis34
czy zona bedzie miala rozstepy, czy nie, okaze sie po ciazy. u mnie pojawily sie pod koniec 8. miesiaca. mimo ze smarowalam skore roznymi kremami. teraz (9 miesiecy po porodzie) rozstepow prawie nie widac. postaraj sie byc wyrozumialy dla zmian w wygladzie zony, przeciez znosi trudy ciazy, da ci dziecko. czy to nie wspaniale?

Gość babki
ja przez cala ciaze sie smarowalam roznymi kremami i nie mialam zadnych rozstepow. dopiero tak z dwa miesiace po porodzie < jak juz nie karmilam synka> porobily mi sie rozstepy na piersiach. i mam do dzis.

Ja mam dwojke dzieci,w kazdej ciazy tyłam po 30 kilo,a rozstepu i nadwagi ani sladu.To kwestia genów,nie musi ich wcale byc.Pozdr.

Gość gtfjnfhjgh
moja mama nie ma ani jednego rozstepu po 3 dzieci, a ja mam 20 lat i rozstepy na pupie i udach, chociaz jestem szczupla, wrecz chuda. za to siostra mojej mamy ma po ciazy po 1 dziecku duzo na brzuchu. geny chyba

Po dwóch ciążach nie mam ani jednego rozstępu, choć za pierwszym razem przytyłam 21 kg, a teraz (rodziłam w lutym) przy drugiej ciąży w wieku 33 lat aż 24 kg:) Za pierwszym i drugim razem smarowałam się całą ciążę oliwką dla ciężarnych kupowaną w niemieckiej aptece \"frei oil\". Nie wiem czy to jej zasługa, czy dobrych genów. Moja mama po dwóch ciążach ma minimalne rozstępy po bokach brzucha, choć niczym się nie smarowała w tamtych czasach, bo niczego przeciwko rozstępom nie było:)

No własnie Aniu,to jak u mnie.Mysle ze i bez tej oliwki byłoby tak samo:) Pozdr.

Gość gtfjnfhjgh
zazdrozcze :( ja sobie nawet nie wyobrazam jak bede wygladala po ciazy, a chcialabym miec dwojke dzieci:(

Gość ciekawe jak to bedzie
Ja miałam rozstępy na pupie i udach jeszcze przed ciążą a dodam ze nie nigdy nie byłam gruba ( 165 cm/50kg) natomiast w ciąży szybko pojawiły się rozstępy na piersiach (buuuu...) jak dotąd nie mam rozztępów na brzuszku i biodrach a jestem w 28 tc. Smaruję się od początku oliwką.

Ale powiem Wam ze nawet gdybym miała rozstepy,to bym sie tym nie przejmowała:) E tam,jeden ma to,drugi ma tamto.Taka uroda;-)