Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość letnia_noc

Pytanie do samotnych 8211 czy wyjeżdżacie sami na wakacje?

Polecane posty

Gość letnia_noc

To znaczy czy wyjeżdżacie sami w pojedynkę bez żadnej koleżanki, kolegi, znajomych? Np. na organizowane wycieczki zagraniczne. Ja uwielbiam podróże, ale nigdzie nie jeżdżę ponieważ zwyczajnie nie mam z kim. Wszyscy znajomi są „poparowani” i jeżdżą w kilka par lub wyjeżdżają z dziećmi. Zastanawiam się czy nie jechać po prostu sama. Nigdy nie byłam na takiej wycieczce i nie wiem czy są tam takie osoby jak ja. Bo jak nikogo takiego nie będzie to co będę tam robiła? Pary trzymają się razem, a mi chodzi tylko o to żeby mieć z kim zjeść obiat czy posiedzieć nad basenem. Czy wy wyjeżdżacie sami lub byliście na takich wycieczkach i były tam takie osoby jak ja . Jak myślicie jechać sama?

ja nie jade nigdzie sam bo po co jak mam się nudzic i jeszcze za to płacic to wole zostac na kafe :(

Gość Singielka123
Ja byłam raz sama nad morzem. Ogólnie jest problem z pokojami 1-osobowymi na kwaterach prywatnych, ale mi się udało znaleźć pokój w Ustroniu Morskim.

Jak bylam sama to jezdzilam albo na wycieczki uniwersyteckie zorganizowane przez biura podrozy albo wyjazdy z kosciola typu pielgrzymki zagraniczne eccc. I zawsze bylo super. Wiekszosc ludzi ktorych tam poznawalam byly single i studenci. A potem jak juz sie zawarlo znajomosci to po przyjezdzie do domu dochodzilo wiecej znajomych by imprezowac czy wymieniac sie notatkami. Teraz jestem juz mezatka to jezdze glownie z mezem choc zdarzylo mi sie pojechac tez na wycieczke my dwojka i pare singli i tez bylo super.

Gość Singielka123
Taki wyjazd samodzielny jest ciekawym doświadczeniem. Jesteś skazana tylko na siebie i sama sobie organizujesz czas.

Gość slslslslsls
Niestety, wyjazdy to jest dla mnie natrudniejszy aspekt bycia singlem. Poza tym - jestem zdeklarowanym, wieloletnim singlem i doskonale mi z tym. Lubię samotność, lubię święty spokój, nie potrafię jednak wyjeżdżać sama. Byłam kilka razy i to nie było fajne. Zwłaszc za zagranicą jest niefajnie. No i problemy na każdym kroku: pokój 1 os rzadko zdarza się w ofercie; dalej: jak tu na plaży iść popływać, kto popilnuje rzeczy; o zdjęcia trzeba prosić przypadkowych ludzi; wejść gdzieś do knajpy, nawet na obiad - od razu znajdą się chętni do podrywu tubylcy wg logiki samotna kobieta tylko szuka okazji. Chociaż naprawdę mnie stać, nie wyjeżdżam nigdzie od bardzo dawna....:(

Jak sie jest ciekawym zycia i umie sie zawsze znalesc pozytywne strony to kazdy wyjazd czy to sam czy w wiecej osob jest udany. jak jezdzilam sama to sie wlasnie cieszylam tym, ze jade sama, nie mam zobowiazan i moge poznawac kogo chce. i zawsze poznawalam. moze nie drugie polowki ale fajnych znajomych tak. teraz jako mezatka cenie sobie romantyczne podroze we dwoje, ale moje singlowo-poznaniowe wypady wspominam z wielkim usmiechem:))

Gość slslslslsls
A jechanie z przypadkową osobą, co też jest singlem - bywa totalnie ryzykowne, to też przerabiałam, na miejscu totalna rozbieżność interesów.

Gość slslslslsls
Ja nie lubię poznawać nowych ludzi i zupełnie nie mam na to ochoty.

Gość letnia_noc
Chciała bym wyjechać gdziekolwiek bo już lata nigdzie nie byłam. Myślałam o Egipcie lub Hiszpanii , ale może też być Chorwacja, ale nie wiem czy to ma w ogóle sens? mam troche podobnie dobry pomysł możemy jechać razem…

Gość slslslslsls
A samotna kobieta - no właśnie, prowokuje. Na zorganizowanej wycieczce jest niefajnie wsród tych wszystkich poparowanych ludzi patrzących jak na idiotkę; jechać samemu i być zdanym całkowicie na siebie - też nie lubię, bo jak napisałam, lubię święty spokój a nie ryzyko.

Gość slslslslsls
No dokładnie, ja się po prostu boję jechać sama.

mozna zawsze wyjechac na jakis mlodziezowy uniwersytecki oboz gdzie 90 proc jest singli albo wyjazdy z kosciola.

Gość ja nigdzie nie jezdze

Gość letnia_noc
Właśnie o to chodzi czy na takich zorganizowanych wycieczkach są same pary, bo jeśli tak to bez sensu w ogóle jechać robić z siebie idiotkę, nudzić się i w dodatku stracić mesę pieniędzy.

No to jedziemy :DDDDDD A naprawde wierzysz że na takich uniwesyteckich wyjazdach sa single??? bo ja mam wrażenie że to nie te czasy ;) A z Kościoła to jeźdzą niestety raczej dzieci :(

Ja jak jezdzilam z uniwerku to 90% to byly single i imprezowicze. wogole zeby nie nawiazac wtedy znajomosci to trzeba bylo byc jakims dzieckiem specjalnym bo caly oboz to byla jedna wielka integracja, nowi znajomi, imprezy. zero czasu na nudy. jezdzilam w latach 2000-2002. potem poznalam meza i juz skonczyly sie dobre czasy hehe:_)) z kosciola to pol na pol jezdzilo. troche singli w roznym wieku a troche par. ale zawsze bylo fajnie.

Gość 7 dni swiat
ja mam pare, ale wyjezdzam sama. sama pojechalam na erasmusa i teraz sama jade na 2 miesiace do rzymu. ale ja jestem bardzo otwarta, poznaje ludzi kazdego dnia, umiem szybko nawiazywac kontakty i lubie spedzac czas z obcymi bo wiele sie moge nauczyc.. polecam wyjazdy w pojedynke!!!!

Gość letnia_noc
wyjazd z kościoła mnie w ogóle nie interesuje, a studentką już dawno nie jestem. Mam 27 lat i studenckie imprezy też już mnie nie bawią… W zeszłym roku już miałam jechać sama, dobrze ze nie pojechałam… Tragedia

Ja studia kończe w przyszłym roku, ale imprezy też już nie te ;) bo wszyscy sparowani, czuje sie jak 5 koło u wozu... A co z tego że każdego dnia poznaje ludzi?? Wszyscy w parach, poza tym nie bede sie prosić każdego na ulicy żeby ze mną na wakacje pojechał ;)

Gość 7 dni swiat
ludzie jedzcie sami, na wyjazdach sa tez single!!! wiem, bo wiele podrozowalam (na zorganizowanych tez) i wiem ze czessc to samotni. wtedy tworzy sie nowa paczke i jest super!!! jak mozna siedziec w domu kiedy mozna zwierdzac!!!!!!!