Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciepły drań

życie bez ślubu

Polecane posty

Gość ciepły drań

Krótkie pytanie do wszystkich Pań: Jak byście zareagowały gdyby wasz chłopak/partner/narzeczony krótko mówiąc człowiek z którym planujecie swoją przyszłość powiedział że nie chce ślubu (kościelnego i cywilnego) i woli wolny związek

Gość zimny drań albo i nie
to zależy od moich przekonań... ja nie wyobrażam sobie życia z kimś przez lata bez ślubu i chybabym postawiła ultimatum - legalizacja związku albo rozstanie... tym bardziej jakbym planowala miec z nim dzieci...

tylko cywilny z wiadomych powodów oczywiście.A jak by powiedział że żadnego to do widzenia.Nie chciałabym po paru latach usłyszeć nara i zostać z niczym

Gość olllaaaaaaaaaaaaa
nie no chociaz cywilny. koscielnego sama za bardzo nie chce. ale cywilny tak. czulabym sie delikatnie mowiac niepewnie w takim zwiazku.

Gość ciepły drań
Ale dlaczego przecież to będzie to samo, związek dwojga ludzi tyle tylko że bez tej formalności

Gość Ola35
Ja jestem w związku bez ślubu od 18 lat prawie....

Gość zimny drań albo i nie
niedokładnie to samo, zwłaszcza jak pojawiaja sie dzieci... ja też jestem za cywilnym ,tylko cywilnym...

Gość ciepły drań
Witaj Ola 35. Możesz napisać o swoim związku nieco więcej. Czy brak ślubu w czymś przeszkadza później? Macie dzieci? Byliście bez zobowiązań (np separacja) gdy się decydowaliście na bycie razem.

Gość olllaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no wlasnie macie prawo. co ze wspolnym majatkiem, dziedziczeniem itd. konkubinat w polsce nie ma sie tak dobrze niestety

Gość Ola35
Mamy dziecko, ma ponad 10 lat. On pracuje, ja zajmuje sie domem. Jest normalnie, jak w każdym związku, raz dobrze, raz gorzej:-) Ale najlepsze jest to, że jak mnie wkurzy to mówię, że chce rozwodu:-)

Gość lote
byłabym szczęśliwa, bo ja pragnę podobnie ;) małżeństwo niekiedy więzi obowiązkami osoby, które już nic do siebie nie czują.. w życiu nie o to chodzi..

Gość Ola35
Ślub to tylko papierek, nic więcej...Można go do kosza czasem wyrzucić i tyle z niego pożytku.

Gość ona bez ogona
Chcę ślubu i małżeństwa, jeśli poważnie myślę o tej osobie i o przyszłości. Najchętniej cywilny i kościelny razem. To samo w drugą stronę. I nie chodzi mi tu akurat o "zabezpieczenia" bo nic nie jest w stanie zabezpieczyć uczuć. Chodzi o to, czy powaznie się traktujemy czy się boimy zobowiązań albo moze jest coś nie halo

Gość ciepły drań
Drogie Panie On nie jest pierwszym lepszym cwaniakiem spod budki z piwem To mężczyzna z charakterem, więc dba o swoja partnerkę, nie w jego stylu są zagrania typu "nara mała już mi sie znudziłaś". Ale to działa również w drugą stronę, nie da się do utrzymać na dziecko albo na świstek z urzędu. Jeżeli chodzi o pieniądze to on zarabia o wiele więcej od niej lecz oboje wiedzą że nie jest typem sknery i nie będzie wypominał wydatków

Gość ciepły drań
Olu 35 a miałaś wątpliwości na początku ? Czy to że żyjecie "bez papierka" wpływa pozytywnie na wasz związek (a może negatywnie) Czy możesz powiedzieć że to dopinguje Was jakoś do starania się bardziej o nie popadania w "bylejakość"

Gość Szczęśliwa_Zakochana29
Czekałam długo, aż znajdzie się taki, który nie będzie ględził o jakiś ślubach i innych pierdołach - trafiłam - od... aż trudno czasem mi w to uwierzyć - 12 lat (w maju stuknęło) jesteśmy razem szczęśliwy, także nie załamuj się! Kochasz CZŁOWIEKA nie akt własności, papierek etc. Pozdrawiam serdecznie!

Gość Ola35
Będę szczera - jest tak byle jak jak w normalnym związku. Z papierkiem czy bez - jest tak samo. Smutne, ale prawdziwe.

I pamiętać trzeba, że "bez papierka" trzeba się starać każdego dnia, każdej chwili o Partnera/kę, żeby nie stracić. Papierek wielu niestety daje ten komfort - olewam Cię i tak, nie muszę się starać - i tak mam akt własności... To przykre :(.

Gość Ola35
Ile par tyle wniosków...

Gość ciepły drań
do Szczęśliwa_Zakochana29: o właśnie, On też o tym myśli :)). Szarości mówimy NIE do Ola35: Mężczyźni ze swojej natury są leniwi. Spróbuj obudzić w nim chęć do działanie raz porządnie opie**yć innym razem pochwalić i zachęcić :)) . Dzięki za odpowiedź i powodzenia

Gość eja
ja jestem w związku bez ślubu już prawie 7lat.i to prawda że każda strona się bardziej stara.nasz związek nie przygasa i wydaje mi się że z dnia na dzień się coraz bardziej kochamy.ale wszystko ma swoje minusy i plusy jak zawsze

Gość ejbisi
Ja bym się nie zgodziła na to... i co, w wieku 40 lat będe mówić "Ja i mój chłopak cośtam.."? Ewentualnie konkubent? Nie nie nie.

Gość Ola35
ciepły drań dziękuje i Tobie też życzę powodzenia:-) Na koniec "powiem" krótko- najważniejsze są uczucia...miłość, szacunek, zaufanie, szczerość, a papierek czy nie, jakie to ma znaczenie...

Gość Ola35
ejbisi, tak , to takie ważne jest, phiiii

Gość ciepły drań
Mogła byś mówić "Ja i mój misio pysio" :p

Gość Ola35
My zawsze o sobie mówimy "mąż" i "żona":-)

Gość ciepły drań
no i tak jest najpraktyczniej, a swoją drogą po kim ma nazwisko wasze dziecko ?

Gość Ola35
Po "mężu";-)

Ja zawsze mówię "Moje Słonko" bez względu czy to było 12 lat temu czy teraz :-). Jakby "to" było takie ważne w miłości ;-), co ludzie pomyślą... ech... Pozdrawiam serdecznie!