Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiem co robic

Ostatanio wypada mi wiecej włosów niż normalnie..

Polecane posty

Gość Niewiem co robic

Troszkę mnie to nie pokoi (jednak biore Skrzypowite. nie odchudzam sie. itd). I druga sprawa, co 2 miesiace farbuje włosy (balejaż). Powinnam juz w tym tyg pojsc bo mam delikatne odrosty. Czy jednak to dobry pomysl aby z oslabionymi (moim zdaniem) włosami iśc na balejaż? Co jest dobre na wypadanie włosów ratujcie?

Gość Niewiem co robic
up

Gość taaaka tam
własnie nie maluj bo tym bardziej Ci beda wypadac! te zmam problem wypadania....

Gość jesli włosy wypadaja
z cebulkami to znaczy ze to ni od farbowania. od farbowania włosy sie łamia,jesli wypadaja z cebulkami to jest jakas inna przyczyna. Przeciez jak fabujesz włosy farba to ta farba nie wnika do cebulek!

malowanie dobrym pomyslem na zatrzymanie wypadania wlosow nie jest. ja tez mam problem teraz z wypadaniem, zaczely mi wypadac garsciami:O stosowalam kiedys vichy i wtedy przestaly mi wypadac, ale to po zastosowaniu 2 miesiecznej kuracji 3-4 opakowania, dosc kosztowna sprawa, wiec teraz postanowilam sprobowac czegos innego i zaopatrzylam sie w radical ampułki (zaczelam dzisiaj wcieranie) i biore hapantoten (od 11 dni). mam nadzieje, ze problem zniknie lub chociazby sie znacznie zmniejszy...

Gość Niewiem co robic
Kurcze to juz sama nie wiem co robic. Mam odrosty (farbuje na blondy..- balejz). Jutro kupie odzywkę wax. Jakos nie usmiecha mi sie chodzic z odrostami.. ale to wypadanie. No boje sie farbować. Co byscie zrobiły na moim miejscu?

ja swoje wlosy farbuje co 2 miesiace, ale raczej na brazowe odcienie, ostatnio rozjasnilam i wlosy zaczely mi bardziej wypadac/lamac sie... mozesz powiedziec fryzierce by uzyla slabszego utleniacza do rozjasniania (np 6 zamiast 9, albo 3 zamiast 6).

Gość stralka
JA używam odżywki z Waxa i biorę silice

Gość nie odstawiłyście tabsów
ostatnio, bo często włosy wypadają po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych przestań rozjaśniac włosy, zmień kolor na ciemniejszy i zamiast farb używaj szamponów koloryzujących

Gość cozazbok
LOXSION 5% ,DERCOS ZA DROGI ,RADICAK I SILICA KIEPSKA, JESZCZE SPRÓBUJ do mycia mydlnice lekarską(w zielarskich)

Gość Autorka postu
Nie brałam i nie biore tabletek antykoncepcyjnych.. PAmietam ze kiedys mialam podobny problem, pare lat temu- pisalam po 5 szklanek herbaty Pu Erh i zaczely mi wypadac wlosy ( herbata wyplukuje jakies mikroelementy..). Teraz równiez pije herbate , zwykla, czarną, ale tylko max 2 razy dziennie..

Gość Siuup
Farbujesz włosy i to je niszczy/pali, ma to wpływ na kondycję włosów przez co wypadają ale nie koniecznie jest to jedyna przyczyna wypadania włosów więc udaj się na badania aby mnieć pewność. Idź do trychologa to też Ci wypisze odpowiednie odżywki przystosowane pod Twój problem :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gościówa123
polecam oprócz suplementów zewnętrznie NAMI Olej z korzenia łopianu do wcierania we włosy. Poczytajcie opinie w necie.