Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natiala20

ciąza czy nie ????,test i bhCG , JUZ SAMA NIEWIEM

Polecane posty

Gość natiala20

spoznia mi sie okres tydzien czasu w czwartek rano zrobilam test i wyszedł pozytywny, natomiast w piatek zrobilam badanie bhCG I WYSZŁO 0,120 , CZY BADANIE BHCG MOGLO NIEWYKAZAC CIAZY? (ZA WCZESNIE?)?

Ja bym bardziej uwierzyła w test hcg. To ono prędzej wykryje ciążę niż test siusiany w domu. Ale najlepiej to idź do lekarza i z nim to skonsultuj.

Gość natiala20
za wczesnie robione???

Gość natiala20
pojde do lekarza ale on i tak jeszcze nic niestwierdzi bo przeciez to za wczesnie jeszcze.., wiec chyba lepiej bedzie jak powtórze bhcg

Gość dgdgdg
powtorz krew jak dalej nic nie bedzie wiadomo idz na usg dopochwowe :)

Gość natiala20
a dopochwowe tak szybko by wykazalo ciaze jakbym była?

Gość natiala20
bo z tego co wiem to usg wykazyje ciaze najwczesniej 6 ,7 tyg

Gość zglosilam post jagliny
czyli clarki do usunięcia i pstryk, postu nie ma! :classic_cool:

Gość natiala20
ja powtórze bete , ale znowu bede musiala placic 25zł :O

to powtorz test siusiany :) ja bardziej wierzylabym testowi z krwi niz siusianemu a bardzo mocne byly te dwie czerwon kreski? w sumie po tygodniowym spoznieniu powinny byc juz bordowe, jezeli kreski byly bardzo wdoczne to moze jedna jest ciaza mi gin ciaze przez dopochwowe usg potwiedzil w 40 dniu cyklu

Gość natiala20
naprawde? stwierdzil ci ciaze w 40 dniu cyklu???????????? to jakis dobry lekarz

bez przesady z tym usg, ze dopiero 6-7 tyg. u mnie pokazało w 3 tyg. przed usg ponad tydzień wcześniej a normalny test jest prawie w 100 % wiarygodny i tańszy od bety

Gość natiala20
hjena. naprawde tak szybko mozna potwierdzic ciaze za pomoca usg???????????????????????? niewiedzialam , myslałam ze dopiero tak okolo 7 tyg najwczesniej

Gość smutniałka
zrob jeszcze jeden test siusiany

Gość natiala20
te kreski na tym tescie co robiłam w czwartek jedna była gruba , a druga słabiutka i niewyszłą odrazu , ale potem jak wyciagłam ze szuflady to były 2 kreski ale ta druga słabsza rózowa blada

Gość smutniałka
zrob drugi

Gość natiala20
okokoko , niewiem ale chyba po 20 minutach , bo zrobiłam test i byla tylko jedna kreska , ja zanim wziełam kąpiel to wyciagłam test z szuflady patrze a tam druga blada kreseczka ledwo widoczna

Gość natiala20
t.zn, po kąpieli która trwała chyba 20 minut spojrzalam na test i byly dwie kreski ale jedna bladsza

po takim czasie test jest niewazny juz mi kreski za kazdym razem pojawialy sie od razu, po paru sekundach powtorz jeszcze raz tego sikanca i odczytaj go zaraz jak zakropisz do ok 3 minut chyba mozna pozniej wyrzuc test, po tygodniu sposnienia kreski powinny wyjsc czerowne i natychmiast

To ten test jest nie ważny i nie może zostać uznany za pozytywny. W ulotce jest jasno napisane, do ilu minut test jest ważny i do ilu minut trzeba sprawdzić.

Gość ja taka ania młoda
witam! od ostatniego stosunku mineło 3,5 miesiąca , od ostatniego seksu mialam 3 okresy normalne , teraz czekam na nastepny okres i spoznia mi sie 2 dni , zawsze mialam regularnie wczoraj rano zrobiłam test i wyszedł negatywny , a w dodatku 2 tygodnie temu byłam na badaniu kontrolnym u ginekologa bo bolały mnie jajniki , zrobił mi usg dopochwowe i powiedzial ze wszystko ok czy obawiac sie ciazy ???? moze lekarz nie zauwazył ciazy zawsze mialam okres regularnie a teraz sie spoznia , jestem załamana

Gość ja taka ania młoda
??????????????

Gość ja taka ania młoda
bo okres w ciazy mozna miec :O

Gość ja taka ania młoda
dodam ze bardzo czesto sikam

Gość ja taka ania młoda
sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam sikam

Gość ElaD.
Witam! Ostatni raz współżyłam 25.04.08. Od 2.05.08 biorę microgynon 21, ponieważ mialam torbiele na obu jajnikach. Opakowania nie rozpoczelam w pierwszym dniu okresu, tak jak mówi ulotka, tylko od razu w dniu wizyzty 2.05.08, bo tak zaleciła pani doktor. Po pierwszym opakowaniu dostalam okres w ciągu 7 dni przerwy miedzy kolejnym opakowaniem. Byłam na kontroli torbieli i przy okazji zorbiłam sobie test betaHCG. Podczas USG okazało się, że torbiele zniknęły, spytałam czy jestem w ciąży. Lekarka odpowiedziala, że nie (myslalam że to może ciąża sprzed brania tabletek). Odebralam wyniki BetahCG i jestem w kropce. Wynik do 5.00 a w normie jest 0-2,7. Nie wiem co o tym myśleć. Czy jestem w ciąży? Pomóźcie, bo lekarza nie było już żeby się spytać o interpretację wyników,więc pozostają mi domysły.

Gość Ania Bajbak
Ela D - nie jestes w ciazy :P na mur beton