Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim...owa

wzrost

Polecane posty

Gość anonim...owa

Mam pytanie... czy niski wzrost u kobiet (157cm) to problem? Bo mi wydaje sie, ze tak... Mam na tym punkcie niemale kompleksy. Generalnie jestem drobna, wydaje sie, ze dosyc ladna;)) ale ten wzrost...;))

Gość dr żywago
NIE

Gość A świecowanie było robione
no cos Ty taki wzrost to zaleta u kobiety,pod warunkiem że nie jestes grubasem:)mniam

Gość dobra wróżka Kuneguda
ja mam 158 cm i dobrze mi z tym. Nigdy nie miałam z tego powodu kompleksów Mój mąż powtarza, że małe jest piękne.

Gość anonim...owa
to dobrze, milo by bylo pozbyc sie tego kompleksu..:)

Gość A świecowanie było robione
No ale ty jestes wrózka Kunegunda wiec to złe porównanie:):D

Gość 1585
ja tez jestem niska. czasami mi to przeszkadza. do tego jestem szeroka w ramionach i mam dużą głowę:(. ważę 49,5 kg. taka mała baryłka :). czasami nie sięgam do półek w sklepie. ale też jest plus. wszędzie się zmieszczę

Gość 1585
mam 158,5 cm

Gość anonim...owa
ja waze jakies 44, ale to w zasadzie zalezy od budowy (jak sie wyglada). Niekoniecznie od wagi. w koncu miesnie waza 3,5 razy wiecej od tluszczu (!!)

u mężczyzny to może i byłby problem.... ;) ale biorąc pod uwagę, że jakoś mężczyźni nie rosną w ostatnich latach zbyt wysocy to stanardowe 175-180cm w przypadku mężczyzny i niecałe 160cm u kobiety to dobra różnica wzrostu :) Ja mając 165m i spotykając się z facetami średniego wzrostu czułam się już trochę nie teges zakładając wysokie obcasy.... ;)

Gość anonim...owa
zdaje sobie sprawe, ze kompleksy biora sie czesto niekoniecznie z tego, co jest w rzeczywistosci. Ale jak sie widzi komentarze typu karlica/karzel, to robi sie malo sympatycznie..;)

jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że mogłabyś usłyszeć coś takiego od normalnego dorosłego człowieka. Bez przesady, Twój wzrost nie jest ekstremalnie niski. Jesteś niewysoka, ale z tłumu się nie wyróżniasz :)

Gość 1585
ale spójrz jak mówi się na wysokie dziewczyny? też niezbyt miło. my przynajmniej nie mamy wielkiego problemu ze znalezieniem ciuchów, butów.możemy spać w poprzek w łóżku....mój ulubiony przywilej:) ja się jescze nie spotkałam ze stwierdzeniem karlica, kierowanym bezpośrednio w moją stronę. ale co fakt to fakt, gdy założę buty na obcasie ludzie zaczynaja patrzeć na mnie trochę inaczej.

Gość anonim...owa
mi osobiscie nikt czegos takiego nie powiedzial; wiadomo, ze u kazdego mozna znalezc jakies 'niedoskonalosci', ale jestem ciekawa, jak ludzie na to patrza, szczegolnie wysocy;)

Gość 1585
ja też jestem ciekawa :D

Gość anonim...owa
zbieram sie spac;) ale czekam na jeszcze na komentarzre:)) Dobranoc

Gość ja mam 160 cm
i nie jest mi z tym najgorzej. ale gdybym miała 10 cm więcej nie narzekałabym :p

Gość teczowka2
NIe ma co wsciskac sobie kitow, ze male jest piekne. Wiadomo, ze gdybys miala wybor, wolalabys miec te 10cm wiecej. NIe ma co oczywiscie rozpaczac, trzeba sie z tym pogodzic, ale nie wpadajmy w skrajnosic i nie mowmy, ze 157 to wymazony wzrost kobiety:O

Gość ja mam 160
naprawdę nie narzekam. wierz mi bądź nie. a jaki jest wg Ciebie idealny wzrost dla kobiety? 180 cm? pytam poważnie?

Gość idealny jest 168-170cm

Gość teczowka2
I po co ta zlosliwosc. Wiesz ile jest jeszcze mozliwosci miedzy 157 a 180? Pisze tylko, ze 157 to naprawde malo i nie ma co sie oszukiwac.

Gość ja mowie
wymarzony wzrost to nie jest, ale mieszczacy sie w normie, to czy sie podobaja takie kobiety, zalezy jezscze od proporcji, ja jednak widze, ze niewysokie kobiety maja powodzenie, dogryzaja im zazwyczaj kobiety, a wiekszosci mezczyznom (tez wysokim) sie podobaja i juz, glowa do gory!

Gość ja mam 160
złośliwość? hmmmmm....gdzie? nie zamierzałam być złośliwą. niepotrzebnie się unosisz. wydaję mi się, że najważniejszym jest to aby dobrze czuć się w swojej skórze. mi mój wzrost odpowiada, gdybym miała 170 też by mi odpowiadał, nawet gdybym miała 180 to też umiałabym się odnaleźć i żyć bez kompleksów. nie piszę tego aby się dowartościować bo wzrost nie czyni człowieka wielkim...do tego dodam, że zazwyczaj chodzę w płaskich butach. szpilki ubieram, gdy dana sytuacja tego wymaga

Gość teczowka2
Kazdy dobrze wie, ze kobieta o wzroscie 180cm jest po prostu wielka, takze to oczywiste, ze to nie jest idealny wzrost dla kobiety. Ja tez uwazam, ze nie powinno sie miec zadnych kompleksow zwiazanych ze wzrostem, bo nic sie nie z tym fante zrobic, ale 157cm to bardzo malo. P.S. Nie unosze sie.

Gość ja mowie
"157cm to bardzo malo" malo! "bardzo malo" to 150 i ponizej, dla mezczyzny o takim wzroscie to bylby problem, dla kobiety moze byc atutem, o ile prezentuje sie proporcjonalnie. skoro juz tak porownujecie skrajnosci, to ZDECYDOWANI|E mezczyznom podobaja sie bardziej drobne, nawet za niskie, niz za wysokie.

Gość ja mam 160 cm
ok. każdy ma swoje zdanie. ale ja uważam, że to wcale nie jest bardzo mało. bardzo mało to jest 150. A 157 dla osóbki ważącej 44 kg to w sam raz. Spójrz np. na Evę Longorię. Wg. jedna z naśliczniejszych kobiet ostatniej dekady. Ile ona może mierzyć 153? I wydaje mi się ,że gdyby nie jej malutki wzrost nie byłaby taka zjawiskowa jak teraz.