Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocyyy Proszze bo sie martwi

YASMIN I PLAMIENIA - WEJDZIE PROSZE bo sie martwie

Polecane posty

od 11 dni biore yasmin i caly czas mam plamienia. To moje 1 tabletki. Czy powinnam udac sie do mojej pani ginekolog zeby mi zmienila na inne ? czy to prawda ze plamienia sa wtedy kiedy tabletki maja za malo hormonow dla danego organizmu ? dodam ze mialam niski poziom estradiolu . Progesteron w dolnej normie

Gość morphinka
skoro to pierwsze twoje opakowanie i tabletki to spoko. ja po evra przy pierwszym miesiącu miałam okreso-plamienie 21dniowe

czyli wszystko jest ok ? nie chcialabym zmieniac bo narazie dobrze sie czuje , lepiej niz przed

up

spokojnie, to normalne, Twój organizm się przestawia na nowy "system hormonalny", to może trwać nawet tak jak u poprzedniczki - 21 dni. Ja jak zażywałam Yasmin to miałam przy ktrórymś już z kolei opakowaniu plamienie i to było efektem tego, że miał jak dla mnie za dużo hormonów. Ale tak na początku zażywania to w 100%ach normalne.

raczej niemozliwe zeby mial dla mnie za duzo bo ogolne yasmin ma mala dawke hormonow a ja mam niski poziom. Poza tym czuje sie naprawde swietnie.

Kochana, uwierz, że ma ich dużo. Właśnie dlatego ma działanie wspomagające przy trądziku itp. Ale ja zaczęłam mieć plamienia, zaczęły boleć mnie piersi (były takie \"cieżkie\"), wiec poszłam do ginekologa i on po zrobieniu badań hormonalnych stwierdził, że wysoka zawartość hormonów jest przyczyną i zmienił mi je na Harmonette (tam z kolei było ich za mało i złotym środkiem okazał się cilest )

Gość ghaia
Nie masz się co martwić, sama używam Yasmin od ponad roku, i plamienia pojawiają się tylko w pierwszym miesiącu stosowania, ewentualnie w każdym pierwszym po przerwie w stosowaniu. Tak więc uszy do góry i nie martw się na zapas! ;)