Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cini-mini

Czy mieszkanie z teściami zabija związki??

Polecane posty

Gość cini-mini

Stoję przed pewnym dylematem. Mieszkam w samodzielnym niewielkim mieszkanku w dużym jednorodzinnym domu z moją rodziną. Moi rodzice + dziadek sa trochę toksyczni, gdyż mają do mnie bardzo protekcjonalne podejście, najchętniej chcieliby kierować moim życiem. Sytuacja 2 - letniego mieszkania z nimi dobiła mój poprzedni związek (tak twierdził m.in. mój były). Teraz jestem w takim punkcie, że chcemy zamieszkać razem z moim partnerem. W grę wchodzi wynajem lub mieszkanie u mnie właśnie. Dodam, że w przyszłym roku, max. za półtora wybuduje się nasze własne mieszkanie. Nie chcemy mieszkać z rodziną, ew. można byłoby sie trochę "przemęczyć", ale tylko jakiś czas. Skupilismy się więc na wynajmie. Jednak jest to kwestia wyrzucenia 1500 zł praktycznie w błoto. Z 2 str. mieszkanie z rodziną działa na mnie bardzi dołująco, a nie umiem się im przeciwstawić. Dodatkowo dochodzi piętno mieszkania w tym samym miejscu co z byłym. Dodam, że stać nas na wynajem, tylko trochę szkoda pieniędzy. Dorodźcie coś proszę. Co Wy byście zrobili? Dzięki

Gość errrtre
nie zastanawiaj sie tylko wynajmuj mieszkanie!!!

z mojego doświadczenia: rób wszystko byle mieszkać osobno

Gość babki
jesli ktoras ze stron broni i sucha mamusi albo tatusia to malzenstwo predzej czy pozniej pewno sie rozsypie albo chociaz oslabi. odradzam mieszkania z tesciami nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Gość Krulefna z bajki
Popieram, teściowie - fajna sprawa ale na odległość.