Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jakie zaswiadczenie do cesarki?

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

witam chcialabym miec cesarke zwolenniczki porodow sn prosze o n ie wpisywanie swoich opini ze cc jest be wiem ze mozna miec zaswiadczenie np od okulisty o przeciwskazaniu do sn i bedzie cc wiecie jakie inne zaswiadczenia sa wskazaniem do cc

Gość być może jakieś choroby
układu krążenia, nadciśnienie?

oj i ja tez chcialam cc.. i tez probowalam kombinowac, niestety, przed porodem sa tzw \"konsultacje\" z ordynatorem ze szpitala w ktorym chcesz rodzic, i tam dajesz zaswiadczenia. W wiekszosci zostawaly odrzucane, lekarze niechcetnie pakuja sie w cc bo to operacja. Coz, zostaje zaplacic 1400 lekarzowi, wtedy ci zrobia bez zaswiadczenia ;)

Gość ja poszukuję okulisty
który mi wypisze przeciwskazania do porodu sn, mam słaby wzrok, siatkówka jeszcze w porządku, ale jestem gotowa zapłacić, żeby w zaświadczeniu nie był w porządku.

Gość Nikomu nie napiszę że cc
jest be, jak to napisała autorka. Przed ciążą i w początkowej fazie ciąży też nie brałam innego rozwiązania pod uwagę, później jednak zmieniłam zdanie, choć miałam możliwość wyboru, bo rodziłam w prywatnej klinice. Myślę, że bez względu na to, czy to SN, czy CC warto załatwić sobie dobrą opiekę i wówczas bez względu na rodzaj porodu, będzie dobrze. A co do przeciwskazań - b. duże nadciśnienie, część wad serca, niektóre wady wzroku, szczególnie te, gdzie grozi odklejenie się siatkówki, zbyt wąska miednica w stosunku do rozmiarów dziecka, dzieci powyżej 4,5 kg itd.

aaaaaaaaaa... napisz skad jesteś . bo znam miejsce gdzie wystarczy powiedzieć iż masz mały próg tolerancji na ból ;) cena - cc na zyczenie to 410 zł - na to składa się konsultacja ginekologiczna + usg + anestozjologiczna ;)

Gość mila k
polecam kardiologa kołatanie lub łucie serca, dusznosci każdy się boi że cos się stanie podczas silnego wysiłku podczas porodu i wypisyją zaswiadczenia do cc lub porozmawiac ze swoim ginekologiem albo pojsc prywatnie to poloznika u ktorego bedzie się rodzic zawsze może przed porodem powiedzec ze dziecko się w pempowine zakreciło i trzeba wykonac cc

Gość z kardiologiem tak łatwo jest
???

Gość anka198012
Najlepiej od psychiatry, przechodzi bez problemy. Ja rodziłam, zaświadczenie dostałam w klinice PsychoMedic w Warszawie. Bezproblemowo przeszło w szpitalu.