Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielooonoooo mi

nigdy nie wziełabym śluby tylko ze względu na ciążę!

Polecane posty

Gość zielooonoooo mi

zielooonoooo mi ---->>>> ok, to Twoje zdanie, Twoje życie i ... ???? super ze się tym podzieliłaś z forumowiczami :P

Gość zielooonoooo mi
pizda

Gość zareczona ona
Powiem Ci, ze wpływ otoczenia jest ogromny. Sama odczuwam przymuszanie do ślubu a o ciąży dowiedziałam sie dwa dni temu.

Ja bym się też na ślub ze względu na ciążę nie zgodziła. Zresztą kłóci się to z ideą ślubu, który nie może być zawierany pod przymusem. Spokojnie urodziłabym dziecko, lekko podchowała, doszła do siebie fizycznie i psychicznie, a wtedy, gdyby nadal zachodziła taka chęć i potrzeba - zgodziłabym się na ślub.

Gość 0-0000000000000000000000000
ja też nie chocby z powodu kiecki- co kupię miesiąc wcześniej brzuch znienacka urośnie i co? poza tym niektóre ciężarne bardzo źle się czują, a tu jeszcze stres żeby wszystko super wyszło......... ale najbardziej rozbrajają mnie laski z dużym brzuchem i welonem- zamiast delikatnego stroika- przecież welon ( wianek) symbolizuje czytość dziewictwo no to albo wianek albo brzuch:)

Wianek symbolizuje dziewictwo tak jak i biała suknia... a dam sobie rekę uciąć, ze 90% dziewczyn nie jest dziewicami. Dla mnie to kolor jak każdy inny. A i welon to kwestia indywidualnego wyboru...

Gość giuseppa
Ja tez nie. Wspolczuje kobietom, ktorych mezowie ozenili sie z nimi tylko ze wzgledu na dziecko, bo chca byc odpowiedzialni:O

Gość giuseppa
A kobieta z brzuchem przy oltarzu to dla mnie szczyt hipokryzji, fuj:O