Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość netka76

pytanie o cesarkę

Polecane posty

Gość netka76

Witam Pierwsze dziecko rodzilam w Anglii,dziecko wazylo 3400.Bardzo dlugo nie moglam urodzic,choc mocno parlam,nie wiem jaka byla przyczyna,dziecko nie moglo przejsc przez drogi rodne,choc nie bylo duze. W koncu zdecydowano,ze zrobi mi sie cesarkę,ale najpierw sprobują kleszczami.no i urodzilam za pomoca kleszczy.Dziecko dostalo 9 punktów. dziecko juz ma prawie dwa latka i jeszcze nie mówi,boję się , ze to przez ten poród. Teraz wrocilam do Polski i za 3 miesiace bede rodzic. Niestety trafilam na bardzo niemiła lekarkę. Jak zapytalam o cesarke,to malo mnie nie zjadla. kiedy mowię jej , że mialam cięzki 1 poród -ona odpowiada "nie ma wpływu",kiedy mówie jej , że mam tendencje do omdleń-ona "nie ma wpływu" . O nic nie mozna zapytac, bo albo nic nie odpowiada, albo wrzeczczy. i to ma być rodzić po ludzku? juz boję sie o cokolwiek zapytac. Nie chce jej pyskowac,bo jeszcze w szpitalu ja spotkam. Czy ktos z Was wie,czy mam prawo do cesarki ze względu na pierwszy poród?

Drugi poród może być zupełnie inny :) Możesz rodzić naturalnie,szybko i sprawnie a również może zakończyć się cesarką. Mam pytanie dlaczego trzymasz się tej lekarski skoro z niej jest taka zołza???

Gość zmień lekarza

zmien lekarza i to prędko... Ja też rodze za 3 miesiące i wlasnie zmienilam lakarza, teraz jest mi o niebo lepiej, a co wazniejsze jestem spokojniejsza, bo wszystko jest mi wytlumaczone i powiedziane jasno... co do cesarki to też szukam rozwiązania jak by się tu na nia zalapać... ale u mnie jest to spowodowane raczej lękiem... Po prostu się boje że nie dam rady, przerasta mnie to powoli... Tym bardziej że po ostatnim usg okazuje się że dzieciaczek rośnie troche ponad normę, duży jest... z lekarka jeszcze nie rozmawialam... Szukam innego sposobu, tyle, że ja to jestem okazem zdrowia raczej więc trudno mi cos znalezxć... Jedyna moja nadzieja w tym, że często cos mi się teraz dzieje z pochwą, to znaczy np mialam juz grzybice lekką, drożdzaki, teraz Pani Doktor stwierdzila lekką nadżerkę... to tez może może byc powodem, w końcu dziecko musialo by przez to wszystko przejść...

Gość kenta to żaden powod

Jak to nie żaden powód... to jest juz jakiś powód... nie wiem... Mam nadzieję że jest...

Gość cozazbok
1500 i po sprawie,albo wskazania od okulisty np,

1500 to chyba musze sobie ukopać... :) no ale wlasnie ja nie mam żadnych większych problemów z niczym...

kurde w,wiesz lepiej jest jak rodzisz sama ,moze teraz będzie inaczej...zawsze można zrobić cesarkę ale naprawdę każdy poród jest inny .Mój pierwszy poród tez lekki nie był,ale mimo to chce rodzic naturalnie moja ginekolog powiedziała ze szybciutko urodzę praktycznie nie będzie czasu na ból:) ma nadzieje ze tak będzie:):) Ale zmień lekarza to po 1!

To ma praktycznie 98% ciężarnych...

Gość animari
1500 to było z 4 lata temu, teraz około 3 tys.

Gość to też
ja z nadżerką urodziłam sn -więc nie jest to żadne wskazanie do cc

Mi ginekolog mówi, że nadżerkę ma 98% współżyjących kobiet, a drobne infekcje bakteryjne to już w ogóle się nie liczą. Mam sporą wadę wzroku -7 i podobno to też nie jest wskazanie. Zawsze mozesz się spodziewać, że cc ci zrobią już na podczas akcji porodowej, mało która znajoma nie miała. A jestes zaszczepiona na żółtaczkę?

Gość to też
tak moga zrobić cc podczas porodu ale tylko wówczas jeśli główka dzicka nie weszła do kanału rodnego. W takim wypadku uzyją najpewniej vacum gdy akcja nie posunie się do przodu