Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawie oczko

państwo dla wszystkich a nie tylko dla katolików

Polecane posty

Gość pawie oczko

Popeiram Napieralskiego w walce o państwo laickie choć może głosi on zbyt daleko idące hasła.Ale idea ze wszech miar słuszna-państwo jest dla wszystkich a religia dla wierzących!

Gość ale zeby zazbraniać
uczestniczenia w mszach? no bez przesady, jak ktoś jest wierzący, to chyba powinien mieć taką mozliwość niezaleznie od tego czy jest premierem, czy kopie rowy... ale prywatnie- nie publicznie czyli.... co innego przy państwowych świetach- transmisje z mszy i rządzacy zajmujący wszystkie ławy- to dla mnie też przesada, w końcu wybraliśmy ich zeby się administrację zajmowali a nie wycierali kościelne ławy w godzinach urzędowania!

najlepiej wszystkie koscioly przerobic na stadiony, a wierzacy niech sie w domach gromadza i modla

Gość urzędowa
no tak zróbmy powrót do przeszlości

Gość pawie oczko
dlaczego powtórkę ? Laickość państwa w końcu gwarantuje konstytucja

Gość pawie oczko
i to mnie wku...

niech się rydzyka pozbędą, a dopiero potem likwidują krzyże!!!! Rydzyk więcej zła robi niż krzyżyk!

Gość gfhfgh
znacznie szybciej niz za 100lat:classic_cool:

da mnie banda rydzyka, rm i armia ojca dyrektora to wcielenie zła, a nie chrześcijaizm. Jednak nikomu nie przeszkadzal krzyz na sali. Zabieraja sie za naprawianie panstwa od dupy strony, jak zwykle. Zdejma kryze, zabronia codzic do kosciola, a M nadal bedzie trwalo, bo tego mafiosa nikt nie rusy, to dopiero falsz. Gorszy niz katolicyzm wedlug waszej definicji:P

Gość pawie oczko
nikt nie zabrania chodzić do kościoła, ważne aby politycy trzymalisię zasady rozdziału kościoła od państwa. Prywatnie przecież mogą być wierzący nawet w Rydzyka

Gość tak jest Popieram

Gość ale ywas
to bezmozgi a co tyle grzechow sie wam nazbierlo i tyle zla narobiliscie ludziom ze teraz tak nienawidzicie kosciola i probujecie sie usprawiedliwic i opluwacie wszystkich i wszystko co katolickie

jak ktoś prywatnie wierzy w rydzyka, to niech spierdziela na księżyc, bo z chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego :O SLD robi pokazówkę, jak ze starymi maturami. Chcą tylko zbić głosy, a naiwni ludzie połkną haczyk. Zdejmiemy krzyże - głupcy pomyślą, że "precz z kościołem" a rydzyk nadal będzie zijał kasę z państwowego koryta :)

Gość pawie oczko
ludzie ,nie bądźcie betonami! Co ma państwo bezwyznaniowe do nienawiści wobec kościoła? Chciałabym żyć w pańswtei dla kazdego ,nawet Rydzyka ,a co? W końcu demokracja zobowiązuje

Gość ale żeby zabraniać
dlaczego od razu piszecie, że opluwa się katolików? bez przesady... dlaczego np. przedmiot do matury nazywa się RELIGIA i =RELIGIA KATOLICKA.... jest przecież WIELE RELIGI- takie religioznawstwo- wcale nie byłoby głupie- bo przygotowywałoby młodego człowieka do kontaktu z róznymi ideami i poglądami na świat....

bo w Polsce są wierzący, niewierzący - oni sobie nawzajem w paradę nie wchodzą, bo generalnie mają swoje przekonania i nie afiszują się z tym. Jest też druga grupa. Armia Dyrektora, zjednoczona pod rozgłośnią, oraz rozsypana, bez przywódcy armia nienawidzących kościoła dla samej nienawiści. Ci ostatni podniecają się pomysłem SLD, bo ci faktycznie niewierzący mają gdzieś krzyże, salki religijne, religie w szkolach i księży, bo są mądrzejsi od tych ostatnich.

Gość popieram przedmówczynię

Gość ale żeby zabraniać
no niby tak, moża olewać kościół, ale jakby nie było on ingeruje w prawo, a prawo już dotyczy wszystkich- nie tylko wierzących- to nie krzyże są problemem. ale już np. zakaz aborcjii, czy brak dofinansowania do środków antykoncepcyjnych tak.

Gość ale ywas
a pszepraszam bardzo ile w tym kraju jest katolikow i tak media wiekrzosci ludzi zrobiy sieczke z mozgu i wtedy im sie nic nie przemowi a pozatym kiedy ja sie spowiadam jest mi lzej na duszy nie wiem jak to jest u innych ale trzeba wierzyc i powiem ci ze nikt nie zmusza do spowiedzi ja chodze kiedy chce a pozatym nie osadzajcie wszstkich ksiezy czasem zdazaja sie naprawde niegodni tego miana ale sa i wspaniali ksieza, w tym pelnym przemocy ,seksu itp swiecie trudno jest sie utrzymac trzeba miec naprawde moca wiare zeb nie zbladzic wiem to na swoim przkladzie

Gość pawie oczko
nie muszę wierzyć w Boga aby nie zbłądzić

Gość pawie oczko
a katolicy uważają niewierzących za złych ludzi bo im wiara każe miłować bliźniego :D

Gość ale żeby zabraniać
moim zdaniem wydaje mi się, że najgorsze jest to, że wielu katolików uważa, że mają MONOPOL na wiarę, jak ktoś nie jest katolikiem, to na pewno jest zły, pusty i tylko "micha" go interesuje- co więcej do takiego swiatopoglądu przyczynia się własnie nauka KK- który uważa się za lepszy do pozostałych kościołów! A przecież, to do czego sprowadza się dzisiejszy katolicyzm jest często puste i obrzędowe- te same pieśni, te same regułki, obrzędy zpuełnie nie znajdujące odzwierciedlenia w życiu...

moze wyznawcy rydzyka myślą, że ten, który wierzy powiedzmy "inaczej" jet zły. Nie wiem. Nie wiem na jakich ludzi trafiacie w życiu. Przekopiuję swój tekst z innego topiku: Prawdziwi wierzący nie oceniają, bo wiedzą, że tylko Bóg potrafi czytać w sercach. Usunęłaś ciążę? Prawdziwy chrześcijanin nie rzuci w ciebie kamieniem, bo wie, że tylko Bóg jeden wie co wtedy czułaś, co tobą kierowało i tylko on jeden wie czy cierpisz, czy nie... Tylko ON jeden ma prawo oceniać, bo wie o nas wszystko. Co innego armia dyrektora, ci czasem ponad Boga wyrastają. Dlatego moim zdaniem trzeba się tym zająć, a nie krzyżem na sali, bo ten akurat najmniej przeszkadza. I życzę wam, byście trafili na prawdziwych wierzących ludzi, a nie na fałszywych wyznawców prezentów komunijnych "bo chrzestna dała o trzy stówki za mało"- takich trzeba się bać!

Gość agresja ......
a co powiecie o islamie, judaizmie, ich tolerncji? :) nagonka na kosciół katolicki trwa od lat, główny łowczy Adacho Michnik i jego Wyborcza, reportaże o księżach pedofilach to miły sercu Adma temat, tylko pan Adam jest slepy na jedno oko i nie widzi pedofilów-rabinów patologie, patologie, patologie, krzyk, agrsja - z tym spotyka sie Kosciół, jest stale ośmieszany, ponizany i atakowany przyłacz się i Ty, rzuć kamieniem, bedziesz lepsza.

Gość pawie oczko
ja chcę tylko państwa bezwyznaniowego, w nikogo nie rzucam kamieniem