Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kosmet.wizaz.

DORADZCIE MI!! problem z doborem

Polecane posty

Gość do kosmet.wizaz.

Jestem naturalna blondynka o jasnej karnacji ale ... ostatnio regularnie chodze do solarium, nie za czesto, 2,3 razy w m-cu, tak wiec jestem delikatnie opalona:) i teraz mam problem, bo nie wiem jaki powinnam kupic puder w kulkach: - brazujacy, czy - rozjasniajacy ???? Szczerze nie mam pojecia, wszyscy mi mowia ze z opalenizna mi do twarzy!! ale nie znam sie na doborze takich rzeczy, praktycznie wcale nie uzywam pudrow ale chcialabym czasem sie przypudrowac, zwlaszcza, ze mam cere mieszana/tlusta z tendecja do wypryskow. A i jeszcze taka uwaga, mam puder w plynie ale zawsze jak poloze to mi skora zlazi, a krem Nivea pod ten puder nie pomaga, tak wiec lezy nieuzyteczny, i sie marunje, poradzcie mi co z tym zrobic, jak wykorzystac.??

Gość bez przesady ale
pudry roświetlające są ok ale wyglądają kiepsko w sztucznym świetle, cera błyszczy się jak bombka i wygląda na spoconą co do pudrów brązujących to są dwa rodzaje: matowe typu ziemia egispska i też z połyskiem czyli rozświetlającymi drobinkami, te drugie też kiepsko wyglądają w sztucznym świetle więc raczej bardzije nadaja sie na dzień generalnie trzeba uważac na pudry brązujące bo ich nadmiar może postarzac, jak nakładasz taki puder na już opalpną cerę, lub twarz posmarowaną wcześniej samoopalaczem to może to wygladac nieciekawie, liczy się umiar by nie wyglądac jak marchewka lub suszona śliwka, bronzerem nalezy muskac lekko policzki, skronie, brodę, najlepiej dużym miękkim pędzlem co do fluidu który wysusza Ci skórę: weź odrobinę nawilżajacego kremu do twarzy i odrobinę fluidu, wymieszaj je na dłoni i rozprowadzaj na twarzy, kolor fuidu jest wtedy subtelniejszy, łatwiej rozprowadza się na twarzy i nie tworzy wyschniętej skorupy-maski obecnie używam krem tonujący Nivea Young, to połączenie kremu nawilżającego i fluidu, jest dosc ciemny więc nie nadaje się do nieopalonej skóry, ale latem jest ok, tuszuje drobne blizny i przebarwienia, matuje i nawilża równocześnie, nie używam go na całą twarz ale jedynie na miejsca problematyczne: nos, środek twarzy, brodę, na policzki jedynie odrobinkę dla wyrównania koloru