Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bababetix

pampers czy majteczki?

Polecane posty

Kochana tylko nie krzycz - wiem - łatwo mówić ale naprawdę bardziej zaszkodzisz szczególnie sobie zniechcając go niż pomożesz.. a próbowałaś z naklejkami? i z książeczką o kamyczku?

babetiks wlasnie ja wykapalam w krochmalu a pzemywam jej pupe ciagle i nawet tak jej przelewam tym nadmanganianem potasu bo mi lekarka kazala i smaruje... i kurde zobacze :D mam nadzieje ze zlezie... a co do twojego małego... moja opinia jest taka ze nic na sile. Jesli on nie chce to powinnas dac sobie spokoj... przeciez cale zycie w pieluchach i tak chodzil nie bedzie i kiedys sie weźmie.... Wiem ze zaraz ktos napisze ze "2 czy 3 latek w pampersie to tragedia itd.." ale moim zdaniem tak dlugo jak dlugo dziecko nie zdaje sobie sprawy z tego ze sika to nauka sikania jest bez sensu... ale probowac jeszcze kilka dni mozesz. zobaczysz jaki bedzie efekt... ja mojej daje spokój z nauka sikania. wrocimy pod koniec wakacji do tego i zobacze czy zajarzyla.

Gość bababetix
prubowalam z naklejkami ale wydaje mi sie ze on nic nie rozumie z tego. wiec ten pomysl odpadl. jak dzis krzyklam na niego o to sikanie to sie pozniej zastanawialam czy krzyk cos pomoze . bo skoro spokojnym slowem nic nie rozumie to moze krzykiem??? czy to go jeszcze bardziej odstraszy??????

Gość bababetix
zycze ci powodzenia z pupa twojej malej a ty zycz mi cierpliwosci i wytrwalosci :-)) juz rozne mysli mialam ze moze maly nie wie jak zawolac ze chce mu sie siku, albo ze nie ma czasu zawolac bo jest tak rozbawiony, albo boji sie, albo nocnik niewygodny i tysiace innych mysli. dzis doslownie 3 godziny za nim chodzilam z nocnikiem i sadzalam go prawie co chwiel i odszedl pozniej , ja sie zajelam czyms < ale doslownie trwalo to 5 sekund> no i sie zesikal w majtki. rece opadaja. niewiem co robie zle.

Gość bababetix
dzis tez dwa razy do poludnia udalo mi sie przytrzymac go na nocniku i zrobil siku ale teraz i tak sika w majtki. brak mi cierpliwosci juz.

Gość babki
poczytaj moj caly topic a sie dowiesz. no i powiedz jak ci idzie oduczanie dziecka od pampersa? jak dlugo juz to trwa? dziecko chetnie siada na nocnik? dziecko zawola ze chce siku czy kupe? ile pampersow teraz tracisz w ciagu dnia?