Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszka1234

lepiej uzywac podkłady poporodowe czy majtki poporodowe

Polecane posty

Gość kokoszka1234

które sie bardziej opłaca

a co to jest \"majtki poporodowe\"? bo jesli to to o czym mysle czyli takie jednorazowe majtki z siateczki to sie wtedy zakląda najpierw podklad czyli wielka podpaske a poxniej te majtki.

Gość kokoszka1234
tak takie z siateczką drogie są i niewiem czy wygodne

wygodne bardzo bo przewiewne a drogie wcale nie są jedna para 3 zl w aptece kosztuje a one wcale nie są jednorazowe bo spokojnie mozna je wyprac. w niektorych szpitalach trzeba takie miec w innych mozesz miec zwyczajne bawelniane. Musisz sie w swoim szpitalu dowiedzieć.

myślę że jedno i drugie. gatki sa przewiewne i jednorazowe - na nich trzymaja sie podkłady

Gość kokoszka1234
ooo wielorazowe? super

Gość ojojojojjoj
podkład to takie coś, co kładzie się na prześcieradło, żeby łóżka nie zabrudzić, taka cienka płachta z jednej strony nieprzemakalna po porodzie leżysz w łóżku właśnie na jednorazowych podkładach, a oprócz tego między nogami masz wielgachną podpaskę. W niektórych szpitalach nie pozwalają używać tych siatkowych majtek poporodowych (które mają za zadanie trzymanie tej podpaski) i trzeba się poruszać tak jak gejsza ;) mocno ściskając podpaskę udami, żeby nie spadła. Tam gdzie rodziłam właśnie po porodzie sn nie wolno było używać takich majtek. Ale po obchodzie i tak wszystkie laski zakładały je ;)

Gość kokoszka1234
to jest taka siateczka to co sie pierze tą sateczkę? a podkąłdy się kupuje osobno juz sama niewiem ciemna jestem ;p

Gość kokoszka1234
juz wiem oco chodzi :P

podkłady poporodowe to takie duze podpaski ja mialam bella, sprawdziły sie:)

Gość kokoszka1234
tez wydaje mi sie ze bellę kupię

Gość załamujecie mnie
wiedziałam, że się leje, ale nie sądziłam, że trzeba do tego aż takich sprzętów, tej mega podpaski. Cóż, kazdy kolejny tydzień ciązy zadziwia mnie bardziej

Gość kokoszka1234
no niestety :(

majtki poporodowe które pokazywała ojoj dla mnie były beznadziejne - ale to moje odczucie. dla mnie rewelacyjne były te siateczkowe. kupiłam ich 6 sztuk ale tak naprawdę to 3 mam nie używane bo prałam na bieżąco tamte. Podkłady miałam bella i kupiłam 4 paczki. potem w domu leciałam już na podpaskach. Podkłady na łóżko żeby się prześcieradło nie ubrudziło to dawali nam w szpitalu. też super sprawa a ja nawet kupiłam takie dla małego bo jak gdzieś jechałam to nie martwiłam się że zabrudzę komuś łóżo jak będę przewijać małego.

Gość kokoszka1234
aha dobrze wiedziec :)

podklady poporodowe (na to majtki 1 razowe) tylko przez pierwsze 2 dni po porodzie, potem normalne majtki i podpaski, jedynie jak byl obchód ( o czym odpowiednio wczesniej informowaly polozne) sciagalo sie majtki i siedzialo sie na samym podkladzie:P Nie wyobrazam sobie latac przy noworodku bez majtek:P:P:P

piszac podklady poporodowe mialam na mysli te wielkie podpaski-pieluchy bella -ja nie korzystalam z tych szpitalnych

daffodile jak byląs dwa dni w spzitalu to fajnie ja bylam 6 i trza bylo te siatkowe majtki miec :D a jak dla mnie podkłądy bella sa swietne. w domu tez z nich korzystalam. Zalezy wszystko od tego jakie kto ma potrzeby u mnie krwawienie bylo dosyc spore...

Mamani, ja bylam 5 dni w szpitalu, tylko 2 dni uzywalam tych wielgachnych majtek:) potem nosilam zwykle bawelniane i zwykle podpaski, zupelnie wystarczyly.Tylko przy obchodzie-jak pisalam wyzej-trzeba bylo siedziec w lozku bez majtek

w moim szpitalu wogole nie mozna biezlizny po porodzie zakladac żadnej ale ja i tak sobie te majtki kupie a zdejmowac bede przed obchodem hehe.

Mamani-niestety, maly mial zoltaczke.... rozumiem w dawnych czasach kiedy dzieci byly przywozone tylko na karmienie-moze wtedy nie tzreba bylo nosic majtek. Teraz noworodki sa z mamusiami-jak przewinac dziecko, nakarmic, itp trzymajac kolanami wielgachną podpache???:D u nas w szpitalu nikt sie nie czepial majtek

albo zapitalac przez korytarz pelen tatusiów babc i dziadków zeby dosc do wc... a niech ci po drodze wypadnie :D:D:D:D Wyobrazilam sobie to buhahahaha :D:D:D Kto wogole wymyslil ze nie mozna miec bielizny? przeciez przez takie siatkowe majtki rana tak samo sie goi jak i bez nich... bez sensu...

Gość w aptece spokojnie
kupisz takie majtki, są tanie, ja wyrzucałam, miałam 6 sztuk w paczce + 1paczkę na wszelki wypadek, a po trzech dniach już własne wystarczy poprosić o majtki jednorazowe

a czy te majtki maja jakies rozmiary? czy do szpitala wystarcza dwie paczki tych podkladow bella czy lepiej kupic wiecej?