Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maniurka1

bacikowe

Polecane posty

Gość Maniurka1

Hej dziewczyny ostatnio słyszałam od znajomej że becikowe dostanie tylko ta kobieta która jest w związku małżeńskim . Inaczej trzeba bedzie to rozstrzygać przez sąd... czy to prawda?

Gość elizenkq 2453 53
tak to prawda

Gość Maniurka1
wychodzi na to ze musze wyjsc za mąz aby dostać to becikowe?!... a długo na nie się czeka? i jaki to wniosek trzeba złozyć i gdzie?

Gość elizenkq 2453 53
ja czekalam ok miesiaca a skladasz w gminnym osrotku pomocy spolecznej

Gość Maniurka1
aha ; ... dzieki za info ;*

Gość griszka
bacikowe hehe

Gość niewiedzaca....
dobrze tam rozumiem...my sie z mężem kwalifikujemy na becikowe w kwocie 2000zł nie przekraczamy tej kwoty504 zł,ale nie bierzemy rodzinnego na syna 6 letniego ...bo musiał być mąż w gminie a nie ja bo chciałam żeby na konto mi przesyłali ale konto na męża jest i dlatego nic nie załatwiłam a męża nie było i tak od roku nie bierzemy.,i teraz chce wznowić rodzinne na syna ,ale czy to nie przeszkadza w tym becikowym o 2000zł .?

Gość to ile bacików
za te dzieci przysługuje? :classic_cool:

Gość niwiedząca
To jak to jest...dostane te 2000zł ...?jak nie brałam rodzinnego przez rok na synka.? a teraz sie spodziewam drugiego dziecka i chciałabym dostać bo według prawa mieszczę sie w tej kwocie.

Gość mimi84o
becikowe 1000 dostają wszystkie mamy które urodziły bez wyjątku a te drugie becikowe dczyli dodatek z tytułu urodzenia dziecka dostają te mamy które pobierają zasiłek czyli że ich dochód w rodzinie nieprzekracza 560 zł na osobe

Gość mimi84o
przepraszam nie 560 tylko 504zł

Nie prawda bo ja nie pobierałam żadnego zasiłku (no chyba, że mówimy o macierzyńskim), a dostałam 2000zł. Do tego drugiego tysiąca potrzebny jest papierek z Urzędu Skarbowego o dochodach za poprzedni rok podatkowy czyli w tym momencie za 2007. Jeśli jesteś mężatką to ten papierek mówi być osobno dla Ciebie i osobno dla męża. Jeśli któreś z Was nie pracuje to dokument ma być o nie uzyskaniu dochodów w roku 2007r. A ten kto pracuje, najlepiej niech wyciągnie dokument o kwocie miesięcznego wynagrodzenia netto za 2007r. (i to ma być mniej niż 560zł). Na te dokumenty z US czeka się ok. 2 tygodni.

Gość niewiedzaca...
czyli dostane jak nie pobierałam rodzinnego na synka..? te drugie 1000zł.???

Jeżeli twój dochód na osobę nieprzekracza 504zł to dostaniesz a jeżeli macie więcej to nie

mi tak tłumaczyła babka w urzędzie że jeżeli się zakwalifikuje czyli że moj dochód nieprzekracza 504 zl na osobę to dostane te drugie 1000zł a jeżeli mam więcej to nienależy mi się rodzinne ani te 1000 zł

a jak to jest z becikowym jak oboje nie pracuja i nie sa zarejestrowani w urzedzie pracy ?? oboje oplacamy skladki w krusie...