Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karalepa

ile pieniedzy w prezecie slubnym dla brata?

Polecane posty

Gość karalepa

Planuje dac moje mojemu bratu pieniadze w prezencie slubnym. Ile powinnam wlozyc do koperty ( nie mam zielonego pojecia jaki jest standard).

zalezy na ile cię stać:-) jedni dają 200 zł, inni 500-1000 ( to chyba przeciętna kwota) inni i po parę ładnych tysięcy. Nie pytaj sie nas o to, bo my w twojej kieszeni nie siedzimy!

Gość karalepa
Dzieki, po prostu nie chcialam popelnic gafy albo zostac obgadana. Myslalam o 1000, wiec chyba bedzie ok.

my z narzeczonym dla jego brata dalismy 1000...siostra jego 800 zl ...zalezy jak masz na tyle to daj...:)...dajesz tyle na ile Cie stac

Mój brat dostał od nas dobry aparat fotograficzny :) Tylko że oni właśnie o to prosili :)

Gość luizka1
My dalimy 1000 zł , od innego rodzeństwa dostali kilka stów więcej. Ale co tam, dla najbliższej rodzinny rzuca się więcej, natomiast dla koleżanki daliśmy 500 zł. To chyba jeszcze w sam raz. Daje się na ile stać. Jak masz mało, coś pokombinuj, a jak dużo nie sneruj zbytnio :)

To jest racja , każdy daje tyle na ile go stać. słuchajcie ja znam taki przypadek: moja najlepsza przyjaciolka dostala w prezencie slubnym od chrzestnego 4 tys. a od chrzestnej też 3 tys Dodam że chrzestny to ginekolog, a chrzestna stomatolog :PWiecie gdyby oni dali po 500zł to by było trochę skąpstwo, skoro zarabiają powyżej 10 tys. miesięcznie. Dlatego niech każdy daje tyle ile może, nie przesadzając ani w jedną ani w drugą stronę.