Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chmurka niebieska

przy dziecku i w ciąży

Polecane posty

Gość chmurka niebieska

Hej ! Troche sie martwie, jestem w 8 miesiącu ciązy i mam 16 miesięczne dziecko , przebywam z nim 24 na dobe bo mąż na delegacjach :( Czy jeśli ciąża rozwija się prawidłowo i ogólnie nie ma z nią problemów to można nosić 11 kg dziecko - czy to zaszkodzić może jakoś , jak nosić na brzuchu czy tak na boku raczej :) Sama nie wiem

Gość mama i tata
ja radzilabym nie nosic. Moja siostra miala roczne dziecko i tez byla z nim sama, wiec noszenie po schodach wozka itp. W 4 m-cu poronila i lekarz ewidentnie stwierdzil ze to przez podnoszenie maluszka i dzwiganie wozka. Uwazaj na siebie.

a jak nie nosic dziecka? Trzeba je wyjac z lozeczka wlosyc do wanny wsadzic do wozka itd. Ja sobie nie wyobrazam jak mozna nie nosic. To co wtedy? caly dzien ma siedziec dziecko w lozeczku?

Gość znajoma też tak miała
czuła się dobrze i do ostatniego miesiaca zapieprzała przy dwójce dziaciaków, nosiła je itp, tylko ze potem przyznała po porodzie że to była głupota bo potem to odchorowała, nie znam szczegółow ale miała jakieś problemy staraj się nie dźwigac dziecka, naucz je by uspokajało się gdy np weźmiesz je na kolana itp, głaszcz po głowie, przytulaj, trzymaj za rączkę ale jaknajmniej dźwigaj

Gość znajoma też tak miała
jesteś sama ? nie masz mamy czy teściowej do pomocy ? mąż nie pomyślał że nie powinnaś się przemęczac w ciąży ? powinien załatwic Ci kogoś do pomocy skoro sam jest w delegacji, co on myśli że ty jakaś Wonderwoman jesteś czy co ?

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
no niestety mam tutaj na miejscu tylko tate mojego :) reszta za granicą , trzeba sobie radzić samemu bo tato czasem pomoże ale też ma problemy z kręgosłupem... nie jest az tak zle zebym potrzebowała jakieś opiekunki czy coś , bo przecież zajmuje się tylko dzieckiem nic innego nie mam na głowie.

Gość tak szczerze
16-sto miesieczne dziecko wazy az 11kg?? o000000

ja tez jestem w ciąży i mam synka prawie 8miesięcznego i on jeszcze nie chodzi. też go noszę, bo nie mam absolutnie nikogo, kto by mnie odciążył w obowiązkach, do tego muszę zająć sie domem , ugotować, posprzątać. Lekarz mówi, że mój organizm jest przyzwyczajony do noszenia i dźwiagnia, co innego gdybym wcześniej nic nie dźwigała, a nagle w ciaży zaczęła dźwigać.

Gość no mało to raczej nie jest
skoro 4-letni syn mojej kolezanki waży 15 kg

Gość myślicie że to rzeczywiście
mozliwe, że jak kobieta jest przyzwycajona do dźwigania, to jest inaczej? bo ja przed ciążą też zawsze dźwigałam ciężkie rzeczy

16 miesieczna dziewczynka waząca 11 kg jest na 75 centylu czyli wsjo ok.

Gość a Dziecko Twojej koleżanki
jest pępkiem świata i na nim zakończyłaś/eś swoje badania statystyczne. Logiczne, że im mniejsze dziecko tym szybciej przybiera na wadze, w okresie kiedy zaczyna chodzić, biegaś, jest bardziej aktywne, często waga spada. To tyle wyjaśnienia. A 11 kg w wieku 16 miesięcy to nie jest dużo.

Gość tak szczerze
o kurcze...tak tylko pytam,ja dziecka jeszcze nie mam...nie myslalam,ze taki maly szkrab moze miec taka wage

mamani jak dla mnie 11 kg to tez duzo. Moj syn wazy idealnie do swojego wzrostu i wieku a ma tak 106 cm i waga 17 kd lat 3,5 l - lekarka mowi mi ze w sam raz jest

moja mala wazy 10 kg jest na 50 centylu czyli waga dobra i wcale nie wyglada ani na chudzine ani na tlusciocha. a wracając do tematu noszenia to chyba autorko nie masz innego wyjscia. Zostalo Ci już nieduzo do końca :) Zycze szybkiego porodu i zdrowego maluszka 🌼

TEż nie uważam, że 11 kg na 16 miesięcy to dużo. Mój Wojtuś ma niecałe 8 miesięcy i waży prawie 9 i pół kg - nie jest tłuścioszkiem. lekarka mówi, że ma grube kości poprostu.

Gość Gonia Twój Wojtus taki najlżej
szy to się nie urodził i jak na 8 miesięcy 9 kilo to całkiem niemało, nie wymyślaj

Chyba nie ma co przesadzać. Jestem w ciąży i często nosze młodszą córkę (10 kg) i zdarza mi się starszą (15 kg). Ale decydujac się na kolejną ciążę wiedziałam, że tak będzie. Poza tym, to nie jest tak, że nic się nie nosi i nagle hop i 30 kg na ręce. Chyba w jakiś sposób jesteśmy przyzwyczajone do tego dźwigania. Wiadomo, ze lepiej nie nosić, ale czasem po prostu trzeba albo się chce....

11kg w tym miesiącu to normalna waga dzidziunia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale Ty droga mamo uważaj na siebie bo to jednak duuuuży ciężar dla kobiety w Twoim stanie.

Gdy zaszłam drugi raz w ciążę to syn miał 1,5 roczku. Nie miałam problemu z noszeniem, bo jak nie nosić takiego małego szkraba. Zaznaczam że od początku druga ciąża była zagrożona i miałam gestoze. Trzeba było nosić malucha na 4 piętro, czasem też zakupy. Córka urodziła się jako wcześniak, ale zdrowa i wszystko jest ok. I nigdy nie myślałam że tak się stało przez podnoszenie syna i innych rzeczy. Głowa do góry, będzie dobrze. Życzę szczęśliwego rozwiązania i zdrowego ślicznego dzidziusia.

ja jestem w 5 cmu ciazy a moj synek za 2,5 mca skoczy 2 latka..wazy ponad 15 kg i tez czesto go nosze-nie da sie inaczej..choc staram sie ograniczyc to noszenie...wozka na szczescie nie wnosze bo mieszkam na parterze.