Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeeeeeeeeee3

Słono mi. pomocy!!!!!!!

Polecane posty

Gość eeeeeeeeeeeeeeee3

od 2 dni mam uczucie jakbym jadla cos slonego...np. twarozek z solą...a nic takiego nie mailo miejsca, wrecz przeciwnie jem slodycze. co to moze byc? popsul mi sie smak??

Gość gaździno
nie wiem, ale pij wodę

Gość eeeeeeeeeeeeeeee3
nie chce mi sie pić. to rowniez jest dziwne po prostu mam taki smak....nie wiem skad i nie wiem dlaczego....

Gość pamparam
to jest taki wirus, moja mama to niedawno miala. lekarz przepisal jej antybiotyk i przeszlo

Gość eeeeeeeeeeeeeeee3
jak wirus??!!

Gość eeeeeeeeeeeeeeee3
upppppppppppppp

Gość jestes w ciąży tez tak mialam

Gość eeeeeeeeeeeeeeee3
w ciazy....?? dzisiaj juz tak nie mam....dziwne

Gość eeeeeeeeeeeeeeee3
to chyba zgaga jest objawem ciazy....tak czytalam, ale o tym ze komus slono, to raczej nie....chcociaz wszystko jest mozliwe ;)

Gość do antyy
gaga nie jest objawem ciazy, zgaga czasem w ciazy wystepuje ale to nie jej objaw, ja mam zgage raz na jakis czas, bez ciazy jak miliony ludzi do lekarza a nie gdybac na forum

Gość eeeeeeeeeeeeeeee3
zgaga moze byc objawem ciazy...co oznacza ze ktos kto nie jest w ciazy moze ją rowniez miec.... do lekarza?? a jakiego ? internista/ginekolog?

Gość do antyy
bzdury zgaga nie jest zadnym objawem, objawem jest cos, co jest pewne, np objawem ciazy jest wykrywalnosc ruchow plodu jesli ktos moze cos miec bez ciazy to znaczy ze nie jest to objaw ciazy.. logiczne

no nie sadze... ja przy pierwszej ciazy jeszcze o niej nie wiedzac mialam wlasnie zgage ( i to po raz pierwszy w zyciu) wiec dla mnie bylo to jeden z objawow ciazy....

Gość do antyy
mnie przy pierwszej ciazy bardzo swedzialy oczy (do konca pierwszego trymestru) czyli zgodnie z twoja logika swedzenie oczu jest objawem ciazy

Gość mańńńńka
w takim razie u ciebie jak najbardziej :)

Gość do antyy
no wlasnie o tym pisze! nie mozna mowic powszechnie i ogolnie ze zgaga jest objawem ciazy, bo moze nim byc u jednej osoby a moze nim nie byc u drugiej osoby, tak samo jak wszystko inne nie jest objawem ciazy dopoki ciaza nie zostanie potwierdzona objawy ciazy to sygnaly potwierdzajace ciaze a nie domniemana coaze

no ok. czyli zgodnie z Twoją logiką jak boli brzuch lub/i piersi w okolicach terminu okresu , a potem test wychodzi pozytywny to nie jest to objaw ciązy? tylko np. wyrostka robaczkowego ??

Gość do antyy
nie, to jest sygnal ze progesteron jest wysoki a jest wysoki dokładnie tak samo w ciazy jak i przed okresem wiec gdzie ty tu widzisz objaw ciazy?

Gość do antyy
terefere to poczytaj sobie podrecznik do endokrynologii a dowiesz sie ze za bol piersi zarowno w ciazy jak i bez ciazy w terminie miesiaczki odpowiada tylko progesteron i nie czaruj brakiem wiedzy

Gość do antyy
swoja droga gdyby progesteron byl baaaardzo niski jak piszesz to by sie ciaza nie utrzymala wcale (nie doszloby do implantacji) bo progesteron do utrzymania jest potrzebny a jesli sie utrzymala to oznacza ze byl wystarczajacy przynajmniej na pierwszym etapie czyli byl wystarczajacy by dac objawy...

Gość do antyy
W tego typu ksiazkach siedze od lat z racji wykonywanego zawodu ;)) Jak pisalam, gdyby progesteron byl tak niski jak piszesz to nie doszloby do utrzymania ciazy i to podstawa jesli chodzi o fizjologie ciazy. Na prawde tak cieko jest poczytac? Lepiej wyglaszac przeczace medycynie tezy? No to powodzenia w monologowaniu, napisalam co mialam. Kto bedzie chcial, ten sprawdzi sobie sam.

chyba nie czytasz ze zrozumieniem... napisalam ze z powodu niskiego prg. moja ciaza sie NIE utrzymala, ale bol piersi byl ogromny...wiec jak widac niski progesteron nie oznacza ze bolu piersi nie ma..... najfajniejsze to ze toria ma sie nijak do praktyki....ale wiadomo lekarze to po czesci rutyniarze wiec wcale mnie to jakos nie dziwi...

Gość do antyy
Przepraszam, racja, przeczytalam, ze sie utrzymala. nie do konca z tym progesteronem. To, ze byl w badaniu za niski nie oznacza, ze wczesniej nie byl wystarczajaco wysoki do zagniezdzenia i do wywolania bolu piersi. Progesteron moze spasc z dziesiatek roznych powodow. Piszesz, ze lekarze to rutyniarze, pewnie niektorzy tak ale to nie znaczy, ze wiedza ksiazkowa nie ma poparcia w praktyce, jesli chodzi o hormony to tu jest szereg roznych zaleznosci i nie ma tak, ze jesli pacjent cos sobie upatrzy to tak jest, czyli tak jak napisalam, jesli progesteronu bylo wystarczajaco do zagniezdzenia (bez zagniezdzenia nie ma mowy o ciazy) to i jest jego wystarczajaca ilosc do wywolania pewnych objawow.

Jak podają Google: słony smak w ustach występuje przy nadwrażliwości żołądka, depresji, zespołach otępiennych. Chyba stawiałabym na to pierwsze w Twoim przypadku ;) Do dyskutantek nt. objawów: objaw jakiegoś zjawiska (pozytywnego lub patologii) to "cecha" pojawiająca się zawsze lub u większości badanych. W opozycji do tego jest indywidualna reakcja pacjenta, która czasem może być inna niż podają podręczniki, ale jeśli ma się mocne dowody, że nic innego nie wchodzi w grę, trzeba ją uznać (z czym różnie bywa). W dalszym ciągu jest subiektywna, indywidualna reakcja, a nie objaw.

rozumiem ze chcecie mi udowodnic ze zgaga w moim przypadku nie byla objawem ciazy??!! ok. ja i tak wiem swoje :) rozumiem, ze zgaga jest reakcja, a nie objawem?? skoro tak, to kilkanascie dzieczyn, ktore maja zgage i o ktorych czytalam tu na topiku rowniez mialo reakcje a nie objaw .... tak, i moze jeszcze alergiczną ;) proszę: \"Do częstych objawów odczuwanych przez kobiety należą również: nudności, wymioty, ślinotok, zgaga. Występują głównie rano, choć czasami dokuczają przez cały dzień\" http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy-ciazy-76.html

Gość do antyy
Ty nadal nie rozumiesz jednej podstawowej roznicy, wszystkie te objawy moga wystepowac zarowno w ciazy jak i bez niej, np nudnosci i slinotok bardzo czesto wystepuja przed miesiaczka i jest to jedna z cech napiecia przedmiesiaczkowego. Dlatego sa objawami ale nie mozna powiedziec ze sa to objawy ciazy. Bo rowniez sa to objawy nadchodzacej miesiaczki. Jak zrozumiesz roznice to mozemy dyskutowac dalej a poki co dyskusja nie ma sensu. ty sobie mozesz wiedziec swoje i szczerze mi obojetne czy zmienisz zdanie ale widze mocna roznica pomiedzy "wiem lepiej" a "pisze nieprawde". to tez warto zebys dostrzegla bo wprowadzasz w blad innych. czy to na prawde takie ciezkie?