Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamachłopaków

Mamy dziewczynek....pomóżcie

Polecane posty

jak twój syn mówi siusiak- to moze dziewcznka mam siuśke, siusiaczkę jakoś tak jak ma ptaszka - to dziewczynki maja też ptaszki tylko takie \"inne\" i dlatego musza kucac przy siusianiu itd :)

Gość jak sie czujecie dzis dziewczy
cipcia, cipeczka, cipunia... jakos nazwij.

Gość hu6tliuhku
nie no, cipka to nie. troche gluio jak potem publicznie gdzies powie ze cipa czy cipka :O skoro chlopak mowi na swojego siusiak to u dziewczynek siusia czy siuska jest ok

Ale dlaczego głupio? :) Naprawdę Was nie rozumiem, przecież to jest cipka. Jeżeli nazywanie części ciała uznajecie za coś wstydliwego, to aż boję się pomyśleć jak wytłumaczycie dzieciom inne kwestie. Mój syn już się pyta, jak zachodzi się w ciążę? Mam powiedzieć, że bocian jest do tego niezbędny?

Gość hu6tliuhku
mysle ze 5 letniemu dziecku lepiej powiedziec cos innego, cipa, cipka moze jest uzywana przez doroslych ale nawet w slowniku j. polskiego jest jako wyraz wulgarny :) nie jestem zadna swietnoszka ;) ale jak uczyc male dziecko to wiesz ;) "cipa 1. wulg. «żeński organ płciowy»"

Gość dżamalka
ja pierdziele zeby wmawiac dziecku ze dziewczynki maja tez ptaszka ale troche innego :-O juz nie wiem czy sie smiac czy plakac Mamuski przestancie przesadzac, co zlego jest w slowie pipka czy cipka

Gość aniulek
Moja córeczka mówiła: psipsia :)

\"Mamuski przestancie przesadzac, co zlego jest w slowie pipka czy c*pka\" to samo złego co w słowie kutasek czy chujek ciekawa jestem czy twoje dziecko mowi mam kutaska? :O

Kutaska nie, ale wie, że ma penisa. To chyba normalne. Ile będziesz wmawiała sowim dzieciom, że mają sisie i sisiorki? :)

Gość a moja mama
zawsze mowila mi i siostrze: sikulka, sikula

sisiorka i sisiorek:) PS: ktoś tam napisał, żeby nie wymyślać dziwnych i nieprawdziwych nazw dla narządów dziewczynki... no przepraszam, a ile prawdziwości jest w słowie "ptaszek" dla penisa. W takim wypadku dziewczynki mają "biedronkę" :P

Gość Ania Bajbak
nie no jeszcze nie ustalilyscie :P autorka tematu dawno sobie poszla a Wy jeszcze gledzicie nad cipka czy cipa - a najlepsze bylo z ta gąbką buehehehe - nie no padne zaraz ze smiechu

Gość przcież to jest cipka poprostu

moja mama mowila siusiulka i po dzis dzien mam traume jak mowila przy gosciach idz sie wykapac i nie zapomnij siusiulki umyc.matko jaki wstyd dla 4-latki.nigdy jej tego nie zapomne hehe. no moja corka wie ze to cipka i tyle.nie robcie z tego slowa nie wiadomo czego

Hehe, ja to bym chyba powiedziała, że chłopczyki i dziewczynki sikają dziurką, która nazywa się cewką moczową (i ogólnie jest niezbyt ciekawa, a sama nazwa nie wpada w ucho :P). Tylko dziurka znajduje się u chłopców i u dziewczynek w innym miejscu. U dziewczynek między nogami, a u chłopców na czubku siusiaka. Jak znam dzieci, to słowo pipka, cipka itd. łatwo wpadnie im w ucho, będą powtarzać, a jak skapną się że rodzicom się używanie tego słowa nie podoba, to będą powtarzać jeszcze częściej i jeszcze głośniej, w coraz dziwniejszych miejscach :P

Gość heloooooo
wole powiedziec dziecku że ma cipkę niż jakąś psipsię! BEz przesady....

Gość magda dagmara
o ja pitole - pisia - co to za bzdurne określenie???? Przecież to zwykła cipka!

dlaczego nie sądzę ze to bzdurne..i często się spotykam ze tak właśnie rodzice mówią dzieciom..raz spotkałam się z okres leniem cytryna..ale to już w ogóle przesada

Gość cipka to określenie wulgarne
może u was na melinach to normalka, ale normalni ludzie tak nie mówią i to jeszcze dzieciom :O Co to ma wspólnego z pruderią albo radyjem ? To określenie jest po prostu niestosowne. To może jeszcze zdrobnić pi.z.da i też będzie słodko ? :O (pi.zd.unia :O). Nieźle macie nasrane we łbach.

Gość a ludzie
okłamywać dzieci nie można! powiedz poprostu pipką a u chłopca to co wymyślisz ze niby ptaszek??tez siusiak powiesz! oglądaj tvn dzieńdobry tam zawsze mówią o tłumaczeniu wielu spraw dzieciom.

Gość u nas
się mówi,że chłopcy mają ptaszka albo pisiorka, a dziewczynki pisie albo pisiunie :P Tak jakoś :D

Gość Wiolka1986
sikulą bo nie mają siusiaków

Gość superniania123
prawdę mów! pochwa/wagina i penis ale ja mówię pitunia i siusiaczek

buuuhahahaha wy sie tu za raz pozabijacie.kazdy nich mowi jak chce.w dupie z tym byle by dzieci byly zdrowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 to sie liczy dziekuje:)

Gość bzduraa
chodzi też o to, żeby nie były prymitywne i wulgarne. Chcesz wychować zdrowego fizycznie je.bakę i prymitywa ? Kolejna nawiedzona.