Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Judyta 123

małe ale ważne pytanko

Polecane posty

Gość Judyta 123

czy progesteron 6,93 robiony w 21dc. jest wystarczający do utrzymania ciąży? Bo staram sie o dziecko i nie wychodzi. Proszę odpowiedzcie :)

Gość do antyy
a czy 2,5 czeresni to dobra ilosc? pytanie: 6,93 CZEGO (jaki masz jednostki za tym?) jaka jest norma dla fazy lutealnej? (masz na wyniku, przepisz)

Gość Judyta 123
mieszcze sie w normie, ale nie wiem jak to jest, gdu sie stara o dziecko. Faza lutealna 0,95 - 21,0

Gość zostaw az wyschnie
autorko uważasz ze kafeteria jest bardziej kompetentna od lekarzy?? to nie dziw sie ze nie mozesz zajsć

Gość do antyy
niski wynik, lekarz moze stwierdzic ze za niski o ile badanie wykonane bylo prawidlowo tydzien po odbytej owulacji a nie w przypadkowym dniu cyklu jesli nie wiadomo kiedy owulacja byla bo niski wynik moze tez znaczyc ze za szybko zrobilas badanie ale o tym juz zadecyduje lekarz, czy bediesz sie wspomagac progesteronem w ciazy, czy nie jesli jestes w ciazy potwierdzonej, to wynik na pewno za niski

Gość Judyta 123
do zostaw az wyschnie: nie pluj jadem. Po to jest kafeteria, żeby dzielić sie doświadczeniami i zadawać pytania. Ja z forum więcej sie dowiedziałam niż od lekarzy, więc zachowaj swoje komentarze dla siebie. do antyy: badanie robiłam tydzień po owulacji. W ciązy nie jestem, właśnie sie o nią staram :)

Gość do antyy
na moje oko nalezaloby wspomoc sie progestagenami w okresie poowulacyjnym ale o tym i tak musi zadecydowac twoj lekarz. ja bym cie jeszcze wyslala na 2 kolejne badania w 2 nastepnych cyklach i jesli wynik bedzie podobny to wtedy na wspomaganie.. bo jednorazowo to sie kazdemu moze niski progesteron w wyniku zdarzyc i moglo pasc akurat na taki cykl

Gość Judyta 123
dzięki za odpowiedz. Do lekarza oczywiście pójdę :)