Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.roczniaka

Co na kolację

Polecane posty

Gość mama.roczniaka

Mam wrażenie, że mój roczny maluch jest ciągle głodny, w nocy budzi się 3-4 razy i za każdym razem muszę mu podać mleko bo inaczej się nie uspokoi i nie chce zasnąć. Napiszcie proszę, co dajecie maluchom na kolację. Ja podaję mleko z kleikiem ryżowym, zazwyczaj zaraz po lub nawet jeszcze w trakcje picia mały zasypia.

Gość Myślę myślę i myślę.....
Mnie pediatra poradziła, żeby dodawać do mleka na noc zamiast kleiku ryżowego - kaszkę, gdyż dłużej zalega w żołądeczku. Mój maluszek jest co prawda młodszy, ma pół roczku, ale gdy zaczęłam mu podawać kleik to budził się w nocy, teraz gdy na śpiąco ok. 23.00 zjada mleczko z kaszką śpi pięknie do 6.00, czasem nawet do 7.00 i nie potrzebuje jedzenia w międzyczasie.

Gość mama.roczniaka
Dzięki za podpowiedź, wypróbuję Twoją metodę, może i na mojego brzdąca podziała, bo już nie wiem co robić, chodzę niewyspana... od roku :(

Gość babki
to niepowiedziane ze jak dasz swojemu dziecku kaszke to przespi cala noc. jak moje dziecko mialo rok to budzilo sie przewaznie 2 razy w nocy. dawalam mu kaszke na noc a w nocy oczywiscie mleko. to zalezy ile maluch w dzien zjada. moj jest niejadkiem dzis ma prawie 2 lata i tez sie czasem budzi. nie codziennie ale jeszcze sie budzi.