Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedouczona

pytanie do księgowych lub kadrowych..

Polecane posty

Gość niedouczona

jeśli jestem zatrudniona na umowe zlecenie i płace sobie składkę na chorobowe to jeśli zajde w ciąże przysługuje mi normalnie macierzyński?umowe mam przedłużaną co miesiąc a pracuje juz 7 miesięcy.ile trwa macierzyński i co w przypadku gdy zaraz po macierzyńskim zajdę znowu w ciąże?bardzo prosze o pomoc

Gość niedouczona
co to oznacza ze mi nasz ksiegowy mowi , ze woli miec dlugi niz krotki?

Gość niedouczona
beznadziejny podszyw..

Gość do niedouczonej
Co to znaczy , że płacisz sobie składkę chorobową. Generalnie jest tak: Jeśli nie jesteś nigdzie zatrudniona na umowę o pracę to z umowy zlecenia pracodawca płaci ci składki społeczne i ty dodatkowo możesz sobie dobrowolnie opłacać składke chorobową. W przypadku zachorowania dostajesz normalne chorobowe jak każdy zatrudniony na umowę o pracę. Tak więc idac tym tropem będąc na macierzyńskim też dostaniesz zasiłek. Tylko że: to zależy na jaki czas masz umowę zlecenie. Bo jak ci nie przedłużą zanim urodzisz to koniec a tak może się zdarzyć. Potem idziesz do ZUS i tam załatwisz macierzyńskie. A długość macierzyńskiego zależy od tego które dziecko rodzisz? Zobacz na www.zus.gov.pl tam jest zakładka zasiłki chorobowe, macierzyńskie itd. Powodzenia.

Gość niedouczona
dzięki za odpowiedz.to za sama sobie płace to znaczy zgłosiłam sie do dobrowolnej oopłaty składki :)

Gość niedouczona
właśnie domyśliłam się, ale gdybyś była zatrudniona gdzieś na umowę o prace to z umowy zlecenia płacą ci tylko zdrowotną! :)

Gość niedouczona
najwyżej sie oddam komuś jak mi starczać nie będzie