Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tytytyty

Badanie tarczycy i usg-kto sie zna?

Polecane posty

Gość tytytyty

TSH 0,89,a norma 0,27-4,2 FT4 15,39 , a norma 12.00-22.00 FT3 4.85 a norma 2.8-7.1 Wyniki wydaj mi sie ze dobre, a dlaczego na USG cos wyszło nie tak, bo nie rozumiem Badanie USG-Tarczyca dwupłatowa, polozona prawidłowo, normoechogeniczna, z jednorodnym płatem prawym,z powiekszonym i niejednorodnym płatem lewym.Płat lewy o wym.55,4: 22,2:19,5 mm ,V-12,6cm3.Płat prawyo wym.51,5:18,3:20,3 mm ,V-10,0cm3. Grubosc cieśni- 4,1mm.W płacie lewym w odc.doogonowym normoechogeniczne ognisko z halo. o śr.2,4 mm i drugie w zcesci brzusznej, o sr. ok. 3,2 mm.Wezły chłonne nie powiekszone. Nic nie rozumiem, niby wyniki dobre....ale to USG..cos nie tak jest?

Gość oiuyh
wiem tylko tyle ,ze ognisko normoechogeniczne tzn.bez zmian nowotworowych.:) przynajmniej tak lekarz 15lat temu powiedzial mojej siostrze. zyje i ma sie dobrze:)

Gość jakastakaka
zrob scyntygrafie i idz do endokrynologa

Gość bea76
ja mam tak samo wyniki mam dobre FT4 11,7 TSH 1.36 a USG mam niepokojące,byłam u lekarki (lecze sie juz 12 lat) w Tychach i powiedziała ze mam guzek tarczycy i dała mi skierowanie na biopsje tego guzka. Musze dodac że 10 lat temu miałam operacje tarczycy. Lekarka powiedział ze wszystko napewno bedzie w porzadku ale dla pewnosci trzeba wykonac biopsje. wiec idz sobie do lekarza endokrynologa ,napewno dostaniesz leki i wszystko bedzie dobrze.Pozdrawiam

Gość czy ktos tak ma
ale jakie leki na guzki