Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana22

isc na prywatna uczelnie?

Polecane posty

Gość niezdecydowana22

Witam.niedawno obronilam licencjata.wiec teraz pora pomyslec o magisterce.i tu mam pewien dylemat.chcialabym studiowac raczej na jakiejs uczelni panstwowej...jednak z drugiej strony na jednej uczelni prywatenj moge studiowac przez pierwszy semestr za darmo(z racji tego ze mialam 5 z obrony i dobra srednia ocen ze studiow).i sama juuz nie wiem.niby prywatne nie ciesza sie dobra opinia wsrod pracodawcow...ale z drugiej ta uczelnia jest dosc znana,ma chyba nawet jakas tam renome no i przede wszystkim ponad 2 tys, w kieszeni!a u mnie niestety pieniadze sie nie przelewaja...

Tylko jeden semestr za darmo? To promocja jak w supermarkecie. Studia to raczej poważniejsza sprawa, więc idź na państwowe.

Gość niezdecydowana22
jeden semestr ale to 2 tys.czy to malo?no i tez chodzi o to ze naprawde ta uczelnia jest dosc znana,cieszy sie powodzeniem...

Gość niezdecydowana22
jeden semestr ale to 2 tys.czy to malo?no i tez chodzi o to ze naprawde ta uczelnia jest dosc znana,cieszy sie powodzeniem...

Gość nie poszłabym na uczelnię
prywatną ani na studia płatne. Według mnie szkoda czasu. Jeśli nie dostałabym się na dzienne, poszłabym do pracy i tyle🖐️

Studia to proces intelektualny a nie kupowanie czteropaków + 1 gratis.

Gość niezdecydowana22
tyle ze w poznaniu(tam chce studiowac) nie ma zadnych studiow dziennych na kierunku rachunkowosc(mowie o studiach II stopnia).wiec tyljko pozostaje mi isc na platne.a szkola o ktorej mowie to Wysza Szkola Bankowa

Gość nigdy nie słyszałam o takiej
uczelni, poza tym takie studia są po nic:O Będziesz rozładowywać palety w Biedronce. \

Gość Po prostu ludziom na
uczelniach państwowych tych renomowanych z długoletnim "stażem" wmawia się, iż ich wykształcenie jest najwyższe i najlepsze, bo posiadają wykształcenie np. uniwersyteckie. Wielu moich znajomych było do momentu poszukiwania pracy wręcz przekonanych, że po studiach będą mieć super pracę i super przyszłość, bo mają w papierach renomowaną uczelnię. Jednak później na ogół zapanowała konsternacja, ponieważ pracy zero, przyszłości zero. Natomiast wykładowcy tam wmawiają, bo są na ogół zasiedzieni na uczelniach i żyją mentalnością lat 70, gdzie uczelnia to było coś i taką też wiedzę promują. Jeśli ktoś nie wierzy niech przeczyta wątek powyżej - "prywatne są fee, do du...." itd. Nikt nie zastanowi się nad kierunkiem, trybem doświadczeniem i wieloma innymi kwestiami, które decydują o przyjęćiu do pracy (NAJWAŻNIEJSZA JEST ROZMOWA!!!) - po prostu zero ŚWIADOMOŚCI - no ale jak się 5 lat komuś wmawia, że po studiach będzie masterem to tak jest

Gość taaaaa oczywiscie
"nigdy nie słyszałam o takiej uczelni, poza tym takie studia są po nic Będziesz rozładowywać palety w Biedronce." Szybciej po uniwerku będziesz rozładowywała niż po prywatnej z dobrymi kierunkami :D

Gość WSB jest jedna z najlpeszych
uczelni w Polsce jeśli chodzi o kierunek Finanse i Rachunkowość. We wszystkim rankingach Wprost wyprzedzała każdą ae. Sam jestem absolwentem tej uczelni i nie miałem nigdy żadnego problemu z pracą, a takie wypowiedzi jak powyżej pozostawię bez komentarza.

Gość No ale przecież
prywatne to dno dla "państwowych" - pójdziecie do pracy to pogadamy ile dyplomiki dziś znaczą....

Gość dziś trzeba mieć
do mgr lata doświadczeń i cały dyplom schodzi na drugi plan.....

Gość dokładnie dokładnie

Gość jANEk PŁONIEkOT
sokro liczy sie doswiadczenie to lepiej isc na mr zaoczne jesli juz masz licencjat