Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onia21

jak depilowac miejsca intymne aby nie miec czerwonych krostek????

Polecane posty

Gość onia21

czesc dziewczyny wiem ze moze moje pytanie jest glupie ale bardzo bym prosila o rade kogos kto zna jakies sposoby na depilacje miejsc intymnych aby potem nie bylo krostek,ja depiluje sie maszynka jednorazowa dla kobiet i zawsze potem amm czerwony krosty i to wyglada bardzo brzydko,nie wiem co robic gdyz krepuje sie potem przed mezem,nie moge sie opalic bo jestem w ciazy,ale chcialabym cos zrobic aby wygladalo to ladnie,a jak dla mnie te krosty i zaczerwnienie jest brzydkie,prosze pomozcie

Gość onia21
kremem prubowalalm ale nie usuwa dkladnie wloskow i musze poprawiac maszynka,a depilatorem tez prubowalm,nie wiem naparwde,moze poczekac az wloski odrosna i isc do kosmetyczki? kiedys samam prubowlalm woskiem w domu ale zajelo mi to bardzo duzo czasu i potem poprawialam pinceta,naparwde wstydze sie tych krostek i podraznien

Gość pomagajcie
hmmm plastrami probowalas??? ja tez myslalam zeby isc do kosmetyczki bo mi szybko rosna:(

Gość onia21
chyba naparwde sie na to odwaze,slyszlalm ze potem tez sa krosti ale po 3 dniach znikaja i jest spokoj na 3 tygodnie,u mnie taki zabieg kosztuje 30 zl,chcem zostawic grbszy pasek i reszte wydepilowac ,tylko strasznie sie wstydze

Gość pomagajcie
ja tez sie wstydze:(

Gość fanka anka
ja zawsze po goleniu smaruje spirytusem kosmetycznym, najwyzej elkko poszczypie ale krostek nie ma,

boze ! depilatorem ?! spirytusem?! drogie panie miejsc intymnych nie powinno sie traktowac takimi rzeczami ! ja tez mam taki problem, bo tez po goleniu mam krostki ale nigdy depilator do takiej wrazliwej skory jak okolice intymne! spirytusem mozna przemywac, ale uszy i kolczyki ^^ ehhhh najlepiej stosowac jakis krem, ale ja sie niestety w tym nie orientuje. tez musze poszukac

Gość spirytus i depilator
są dobre, mozna uzywac do miejsc intymnych. co wy.

Gość sibi
ale spirytus może podrażnić choć i odkarza,a ja próbowałam już paru kremów,ale nie bardzo bo część nie zeszła,na mocniejsze włoski nie działają kremy.a z tą maszynką elektryczną może to dobre wyjście

Gość kwasss
Ja zawsze przedtem siedzę w wannie i gdzieś po ok 5 min moczenia skóry dopiero golę maszynką. Wtedy nie ma krostek a sposób dobry - polecił mojej kumpeli jeden gin :P.

pasta cukrowa -jest delikatniejsza od wosq ,ale drozsza wosk-boli jak cholera ale jesli przezyjesz to dlugo masz spokoj.. kremy, maszynki pozniej po prostu stosuj peelingi to nie pojawia Ci sie krostki i wrasajace wloski..

Gość kie ka
trymer przystrzyże włoski ale nie zgoli żeby było idealnie gładko

jak mozna golic sie depilatorem w miejscach intymnych ? przeciez to wyrywa wlosy, a tam jest za delikatnie ...

Gość fanka anka
ja biore amszynka jednorazowka, a potem spirysutem ,nawett nie szczypie, najwyyzej tak delikatnie, ale jak przezyje spirytusem nie mam czerwonych krostek wiec na mnie to działa

Gość maliina
Ja probuje wszystkiego.. Ale sie nie da .. Kupie ten depilator i bd ok .

Gość dredzik
Ogladałam kiedyś jakiś program apropo depilacji tych miejsc i mowili tam, że przede wszystkim maszynkę przed depilacją należe wysterylizowac np. w gorącej wodzie bądź spirytusem. Odkazi to maszynkę i nie beda powstawaly krostki ;)

Ja sie depiluje depilatorem, a jeśli juz boli to uzupełniam kremem do depilacji bikini. Efekt jest bardzo dobry, bo po kremie nic nie swędzi i nie drażni jak odrastają włoski, tak jak po golarce. Poza tym smaruje sie provag żelem, łagodzi podrażnienia, równiez te po depilacji.

Gość gość
mi pomaga smarowanie provag żelem po depilacji, ma działanie łagodzące, możesz też spróbować zmienić maszynką na męską, mają lepsze ostrza, albo spróbować depilacji woskiem, o ile nie będziesz miała uczulenia i wytrzymasz ból - plusem jest to że dłużej mamy gładką skórę, bo po maszynce następnego dnia trzeba się znowu ogolić

Gość OnaiOn78
Używam do tego celu specjalnego depilatora do miejsc intymnych. Jest dość drogi, ale zwróci się po roku, wystarczy policzyć ile wydajemy na nożyki... Sprzęt ma różne końcówki, które umożliwiają zarówno zerowanie jak i strzyżenie. Ja lubię zerować wszędzie, a u mojego męża lubię ogolone pachy, jądra, a reszta przystrzyżona na 4mm. Tak jest najhigieniczniej i najestetyczniej jak dla mnie, a do tego krótko przystrzyżone włosy sprawiają, że penis wygląda bardziej majestatycznie :) http://www.seksnawidelcu.pl/depilacja-miejsc-intymnych/