Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amannda94

Czy dziewczyna w wieku 14 lat może używać środków antykoncepcyjnych tabletek

Polecane posty

Gość Amannda94

Czy powodują one jakieś skutki uboczne? i czy jezeli chłopak zalozy prezerwatywe to jest pewne ze sie nie zajdzie w ciaze? prosze o poważne odpowiedzi dziejuje

Gość całkowicie czarny kot
zajmij się nauką

Gość głupie może pytanie
nastoletnia dziw*ka

Gość Amannda94
To było tylko pytanie na ktore prosilam o odpowiedz. a co do nauki to wakacje sa.prosze ktos mi odpowie?

Gość głupie może pytanie
hormony w tak młodym organizmie to głupi pomysł rozpoczynanie życia seksualnego w tak młodym wieku - następny głupi pomysł

Gość Amannda94
ale jezeli moj chloapk od 2 miesiecy nalega bo twierdzi ze go nie kocham

Gość sefg
prezerwatywa nie daje pewnosci, bo może zawsze peknąc, albo byc lekko dziurawa .. a co do hormonow,w tak młodym organizmie raczej bym odradzałą, przeczakac, uprawiac petting tez moze byc przyjemny, a seksem sie wstrzymac chociaz do ukonczenia gimnazjum!!!!!!!! w wieku 16, 17 lat juz mozna ewentualnie te tabletki antykoncepcji brac

Gość sefg
Amando, on to nie robi, z miłosci, nie po to bys mu udowodniła, gdyby cie kochał szanowałby cie i twoja decyzje o nie podjeciu wspołzycia tez mam doswiadczenie i kilka zwiazkow na karku, uwierz mi chłopak chce cie wykorzystac, jak cie"przeleci"pozniej opowie to kumplom, zrobiz ciebie łatwą i zozstwi dla nowej...ja bym go rzuciła na Twoim miejscu, jest wiele na pewno fajniejszych chłoipakow i rosadniejszych, gdyby był rozsadny i madry nie pchał by cie tak szybko do łozka,jak jakies niewyrzyte zwierze

seks z osobą poniżej 15 roku życia jest przestępstwem. poinformuj o tym swojego chłopaka. Z resztą myślałam, że minęły już czasy, kiedy dziewczyny zgadzały się na dawanie "dowodów miłości". wymuszanie seksu na dziewczynie to dopiero dowód braku miłości! rób to, co czujesz, a nie to, do czego ktoś Cię namawia!

Gość Amannda94
własnie ja nie chce jeszcze tego robic zbyt wczesnie i sie troche boje,ale on twierdzi ze dlatego bo go nie kocham i napewno mnie rzuci gdy odmowie kolejny raz

Gość sefg
no to niech cie rzucei?chcesz miec potem dziea 14 letnia dziecko z nim jak ta 14 letnia agata?na pewno cie zostawi, a prezerwatywa nie daje pewnosci..

luzik, najlepiej od 12 roku życia, czym skorupka za młodu w koncu, niech się dziewczyna uczy dobrych nawykow!

Amando - poczekaj kilka lat. Nie rujnuj sobie dziecinstwa bo masz je tylko jedno - a dojrzale zycie wiaze sie nie tylko (jak Ci sie z pewnoscia wydaje) z robieniem czego chcesz i wolnoscia - ale przede wszystkim z odpowiedzialnoscia. A na to jeszcze jestes stanowczo za mloda. Chlopak chce sie z Toba przespac i wcale mu ba Tobie nie zalezy (gdyby zalezalo to by uszanowal to ze jestes jeszcze dzieckiem i nie nagabywal o "dowod milosci"). Ciesz sie beztroskim dziecinstwem dopoki mozesz i nie baw sie w doroslosc bo ta zabawa moze sie tragicznie skonczyc.

Gość rocznik 84...
nie rób tego ja miałam skończone 13 lat jak z własnej nie przymuszonej woli przespałam się ze swoim chłopakiem.to nie on zaproponował sex tylko ja ,i co teraz mam? po roku współżycia zaszłam w ciąże teraz mam już duże dziecko ,ale czytając takie wypowiedzi szkoda mi tych młodych dziewczyn a właściwie jeszcze dzieci

Gość rocznik 84...
to nie sex jest wyznacznikiem miłości,zreszta z upływem czasu stwierdzam że 14 lat to jeszcze dziecko nie dojrzałe emocjonalnie.

Gość ynkryt
Boże nie przerażaj mnie:oMam córę w tym wieku

żaden chłopak, któremu ZALEŻY na dziewczynie, nie będzie wymuszał na niej seksu. jeśli żąda "dowodu miłości", powiedz mu, że ty mu nie wierzysz, ze on cię kocha, że żądasz od niego w "dowód miłości" żeby poprzestał na trzymaniu za rączkę i całowaniu się dopóki nie skoczysz 16 lat :P zostawi cię? to znaczy, ze chodziło mu o seks, nie o ciebie. proste. a tabletki antykoncepcyjne w tym wieku to kiepski pomysł, poza tym żaden normalny ginekolog ci ich nie przepisze :-o trzymaj się i nie daj się zwariować

Gość rocznik 84...
chciałam być dorosła to mam:(

Gość Amannda94
dzięki ! Macie racje nie powinnam tego robić i terazwiem, ze nie ulegne mu. macie racje gdyby mnie kochal to by wciaz mnie nie namawiał :o

ja mialam 15 lat jak poszlam z mama do gina po tabsy. a z tego co tu piszesz to daj sobie spokoj

Gość
Możesz mu nawet powiedzieć, że seks z 14 - latką jest karalny, a Ty go kochasz i nie chcesz, żeby wylądował w poprawczaku. ;)

Gość rocznik 84...
a powiedz mi jeszcze ile on a lat.? a ja ci powiem że nie masz stracha przed ciążą bo wydaje ci sie że tobie śię to nie przytrafi i tu sie mylisz...

Gość Amannda94
własnie mam stracha przed ciąża a poza tym to tak ogolnie nie chce jeszcze tego robic i boje sie. On ma 17 lat

Gość
17? To już nie poprawczak, tylko więzienie. Wiesz, co takiego \"chłopczyka\" czeka w więzieniu?

Gość to on za to może pójść
do pierdla :O współżycie z nieletnią jest karalne :O

Gość rocznik 84...
I nie rób na to nigdy nie jest za późno,uwierz mi że nie ma sie do czego spieszyc ,a tak na prawde do sexu trzeba byc emocjonalnie dojrzałym,a ty nie jestes tak jak i ja nie jestem ,nie sprawi ci on przyjemności,bynajmniej mi nie sprawiał.Teraz dopiero wiem jaką przyjemnośc moze sprawić sex ale na to trzeba dojrzeć

Gość rocznik 84...
Miłość miłościa ,a sex sexem żaden dojrzały facet nie użył by takich argumentów nie kochasz mnie bo nie chcesz sie ze mną przespać odpowiedzialny mężczyzna powiedział by"zaczekam aż będziesz gotowa

zaden lekarz Ci nie przespisze tabletek anty w tym wieku, po drugie Twoj chłopak popelni przestępstow, i tak z nim nie bedziesz, a jak zaczniesz łykac tabsy to potem bedziesz miala powazne problemy i byc moze nawet nie bedziesz mogla miec dzieci, Ty dopiero dojrzewasz, a Twoj chłopak przespi sie z Toba i Ciebie zostawi, Ty zajdziesz w ciaze i bedzie z toba jak z agata, beda Ciebie wytykali palcami, rodzice sie beda wstydzili za ciebie