Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boląca i cierpiaca

bardzo bola mnie plecy - kregosłup, co robic ???

Polecane posty

Gość boląca i cierpiaca

najprawdopodobniej od krzywego siedzenia.... teraz duzo sie uczylam na sesje, siedziałam nad ksiazkami pochylona ( bo tak najwygodniej), spie zawsze tez zwineta w klebek. tak jest odkad pamietam. ale takie bole dorwaly mnie dopiero teraz. 2 dni temu silny bol pleców obudził mnie w nocy. nie moglam lezec w zadnej pozycji. a teraz ciagle mnie praktycznie bolą. nie wiem jak temu zapobiec, tzn. wiem zeby siadacprosto, ale np. jak siad na kanapie to po chwili mnie juz boli. smaruje to naproxenem i niewiele pomaga:/

Gość boląca i cierpiaca
kto tak mial???

trzeba cwiczyc. brzuszki (mocny brzuch to zdrowy kregoslup) . tez kladziesz sie na podlodze na plecach rece przy tulowiu i wijesz sie jak rybka, wszystkie czesci ciala ale rece wciaz przy tulowiu i nogi zlaczone. ok minute.

Gość gość
brzuszki?! jak bolą plecy?? powariowali?!

Gość gość
powariowali nie :D,dzis juz jest taka silna specjalizacja ze brzuszek nie ma nic wspolnego z jego tylnia czescia :) he he

Gość Romański
Silne mięśnie to podstawa- muszą przecież utrzymywać cały kręgosłup w pionie - jak są słabe lub osłabione przez długotrwałe przebywanie w jednej pozycji - to robi się problem, nierzadko na całe lata, który może skończyć się nawet operacją. Polecam z własnego doświadczenia - oprócz rzeczy oczywistych, jak ruch, ćwiczenia, rehabilitacja i jak najmniej siedzenia - zakupić sobie odpowiedni materac. Ja mam zaufanie do Art Medic od kiedy go używam. Mają bardzo dobrej jakości produkty.

Gość gość
Znajdź dobrego masażystę/chiropraktyka w swojej okolicy, który wymasuje ale też odpowiednio nastawi zrotowane kręgi. Dobrym pomysłem jest też zmiana materaca na profesjonalny, odpowiednio dopasowany do indywidualnych dolegliwości. Ja z reguły polecam pacjentom Viscotherapy - wg mojej obserwacji jest najlepszy na rynku.

Gość gość
Ortopeda,reumatolog i warto zrobic kolonoskopię. Kobiety muszą odwiedzic ginekologa.