Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

desiree83

Przeszukanie - można??

Polecane posty

Czy ochroniarz w jakimś klubie itp. ma prawo mnie przeszukać?? Tak normalnie przy wejściu?? Jakie są przepisy?? Wie ktoś??

bezpodstwnie chyba nie, jedynie jak podejrzewa że możesz coś wnosić niedozwolonego, ale nie jestem tego pewna

No właśnie tak mi się wydawało, że nie może mnie przeszukiwać. A czy w takim razie przepisy regulują to, że może mnie nie wpuścić??

musi mieć podstawy żeby Cie przeszukać i żeby Cie nie wpuścić, a jak tylko coś se tam umyślał a nie ma dowodów to chyba powinien się bujać :O

A mi się wydaje że może przeszukać, a przynajmniej zajrzeć do torebki!

ale niby na jakiej podstawie może zajżeć do terebki? Bo MOŻE ona coś tam wnosi w niej? Co innego gdyby widział że chowa do torebki nie wiem, flaszke albo spluwe albo cośtam i wtedy może POPROŚIĆ o przeszukanie czy o otwarcie torebki, nie pcha od razu łap. A jak laska odmówi to może jej wtedy nie wpuścić, ale ma do tego podstawy

Albo wibrator! A przecież nie wolno wchodzić na imprę z wibratorem!

no dobrze, ale to każdego człowieka który wchodzi do klubu przeszuka bo a nuż ma spluwe? co innego gdyby zobaczył że chowa wcześniej tę spluwę do torebki!

No mi się wydaje, że nie ma prawa, że może mnie przeszukać policja, albo jeśli ochrona, to w jakimś innym pomieszczeniu, ale to są tylko moje przypuszczenia, dlatego pytam, czy wiecie, jak przepisy mówią o tym. Bo niby z jakiej racji ma mi pchać do torebki łapy ktoś obcy?? Nawet facetowi nie pozwalałam grzebać w mojej torebce...

ale wiecei, mogą to regulowac przepisy klubu, jeżeli chcesz wejść to musisz je zaakceptować - a więc również prawo do sprawdzenia czy nie wnosisz niebezpiecznych narzedzi (broni) na teren klubu. Nie akceptujesz , nie wchodzisz, albo dzwonisz na police. A co do przeszukania w osobnym pomieszczeniu, kiedyś w galerii ochroniarze poprosili mnie o pokazanie torebki bo niby coś tam mogłam schować... to im zrobiłam cyrk na środku hallu :P nie mam nic do ukrycia , i po kolei zaczęłam im wręczać: kosmetyczkę, notes, parasolkę...itd koleś potem stał obładowany zawartośćią mojej torby -a torby nosze duże - i już widziałam po nim, ze mu głupio. Potem rozpływał sie w przeprosinach :O Podobno byłam podobna do jakiejś dziewczyny, kttora wynosiła rzeczy :O Do osobnego pomieszczenia - nie dalabym sie zacągnąć. Zresztą w takich sytuacjach mój kuzyn policjant zawsze kazał mi dzwonic po policje, przeszukać ochrona w sklepie na pewno nie ma prawa. Ale z tym klubem to moze być z tym regulaminem jakiś myk... - tego nie jestem pewna.

A kogo obchodzą przepisy! Ja byłem w dwóch takich klubach, gdzie na wejściu musiałeś pokazać co masz w kieszeni, a laski musiały otworzyć torebkę!

szczerze mówiąc mi to nie przeszkadzałoby, chyba wolałabym aby była pewność, ze nikt nie wnosi do klubu broni ... tylko, ze jak coś chcesz wnieść to wniesiesz

jeśli masz wątpliwości powiedz żeby wskazali ci punkt w regulaminie w którym jest napisane że każda osoba będzie przeszukana przy wejściu ;)

Klub może mieć swoje przepisy, ale zawsze nad regulaminem każdego miejsca działą Ustawa, przepisy prawa zawsze są ważniejsze, bez względu na to, co jakiś tam klub sobie ustali. To wiem na pewno. Dlatego bardziej pytałam o przepisy, gdyż mnie to interesuje, a przeszukałam już sporo stron i nic nie mogę znaleźć na ten temat...

Gość tylko policja

Gość osz kurfa jaki problem robisz
mają prawą zobaczyć co masz w torebce jeśli stwierdzą, że jest to cos ''niebezpiecznego'' rąk na chama nawet policja nie ma prawa pchać ale to juz kwestia wychowania. zwłaszcza ze przed klubami stoją zazwyczaj jakies wstrętne karki niewychowane. mnie kiedys chamsko szarpnął za torebke bo wchodziłam między innymi facetami i nie zauwazyłam ze jest jakas ''kontrola'' opierdoliłam go jak sie dało i wyszłam. i NIE KAŻDA jest przeszukiwana tylko ewentualnie ''podejrzane'' a ze to jest sprawa bardzo trudna do stwierdzenia to padło na ciebie nie rób dramatu :O

Nie robię dramatu, nie musisz się od razu unosić. Nie zostałam przeszukana. Napisałam, że mnie interesuje ta kwestia i poszukuję informacji na ten temat. Nie trzeba się od razu oburzać. A z drugiej strony, nawet jeśli tak by było, to jest moją sprawą, z czeg robię problem i co mi nie pasuje.

Gość Poznaniak85
ma prawo cię przeszukać bo w 99% regulaminu klubu jest taka odnotacja, wchodząc ty się na nią godzisz, i wcale nie musi chodzić o broń, możesz wnosić narkotyki , alkohol itd..... a wiesz skąd wiem, że może cię przeszukać ? Idź na jakiś mecz piłki nożnej to się przekonasz, tam ochrona nie tylko każe ci otworzyć torebkę, ale dosłownie "zmara" cię całego kobiety panie oczywiście........ Są miejsca podwyższonego ryzyka gdzie ochrona ma prawo przeszukać, stadiony, dyskoteki, pokazy itd

Poznaniak a wiesz to z życia i meczy, czy z ustaw jakichś?? Bo że coś takiego funkcjonuje, to ja wiem. A chcę wiedzieć, jakie są podstawy prawne takiego działania...