Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia22

Niepokojące objawy w ciąży..

Polecane posty

Gość Mamusia22
Tak, wiem czemu ten kwas mam brać.. Dobrze, narazie nic mi do głowy nie przychodzi.. Taka odpowiedzialnośc, ale dam rade :-) dzięki dziewczyny za odpowiedzi! 🌻

Gość mama 2 córek
witaminy powinno sie brac na wyrazne wskazania lekarza. Przeciez nie wiesz, ktorych dokladnie w Twoim organizmie brakuje. Braki wykazuja badania. Nadmiar witamin rowniez szkodzi.

Gość Mamusia22
Ty baderka w pracy, a ja w domu i wcale sie nie cieszą, bo nie pracuję... Studiuję i jestem na utrzymaniu rodziców, jedyne co mi czasem skapnie, to z jakichs dorywczych robótek. Czasem hostessa, ale na to bede już za gruba :-p no i robie profesjonalne makijarze, ale to bardzo nieregularna praca.. Nie mam czasu na pracę, tryb studiów mi na to niepozwala, naszczęście mój pratner parcuje... Ale to niewystarczające

Gość Mamusia22
dobra, dzięki babeczki, wiem, że witaminki teraz są bee ;-)

Gość Mamusia22
Halooo pomocy! Cyba zapeszyłam, bo dzisiaj stało sie cos dla mnie strasznego :-( mianowicie w pewnym momencie zaczął się wydobywać ze mnie różowo-mleczny śluz, zapewne zabariwony krwią i małe zakrzepy krwi... tak sie boję, czy to poronienie? Dodam, że byłam w dwóch przychodniach, mojego gina juz nie było, w drugiej żadna z ciężarnych babek nie chciała mnie przepuścić i sie nie dostałam do lekarza... pielęgniarka powiedziała, że nic strasznego sie nie dzieje, do gina moge iść dopiero we wtorek... czy to bedzie za późno?

dzidzia a dlaczego nie wolno brac teraz witamin? Ja jestem w 7 tyg ale biore je cały czas i lekarz nic a nic nie wspominał ze nie wolno. Wrecz mowił ze nawet przed zajsciem iles tam mc nalezy lykac witaminy na opakowaniu ktore mam tez nic nie pisze by nie zazywac ich np w pierwszym trymestrze?

Gość do mamusia 22
radzę się zgłosic na pogotowie

Gość do mamusia 22
a co do witamin to mi lekarz też kazął brac od poczatku

mamusia nie lekcewaz takich objawow. Bo faktycznie moze to nie bydz nic groźnego a moze sie okazac ze... Ja jestem w drugiej ciąży ale żadne plamienia u mnie nigdy nie występowały. A kazde jakiekolwiek plamienie w ciąży moze byc groźne.

Gość mamusia leć do gina
bo mozesz stracic dziecko:o napisz potem co z Tobą

Gość Mamusia22
więc z pogotowia odsyłaja mnie do prywatnego... to właśnie u prywatnego byłam, ale mnie nie przyjął bo do 19 pracował a miał inne brzuchate pacjentki... żadna nie chciała mnie wpuścic przed siebie, może dlatego, że nie widać po mnie ciązy... i uważały, że to nic poważnego... jedyne wyjście to szpital, ale do niego mam ze 40 kilometrów i moge jechać tylko autobusem... jedyne co to pielęgniarka dała mi rade, żebym obserwowała i w razie co do szpitala.. nikt w moim mieście nie był w stanie mi pomóc.. a jutro mam zjazd, 3 egzaminy... zaznaczam, że plamię małymi plamkami krwii, brunatnym śluzem i mam ból brzucha... poczekam pół godziny na brata, może mnie zawiezie do szpitala, a jak nie to sama jade...

Gość to skandal bo kazde
krwawienie w ciązy to zagrozenie dla dziecka wiec albo nigdzie nie byłas albo jak cos niedobrego sie stanie ,mozesz zakładac sprawe lekarzowi:takie pacjentki przyjmuje sie poza kolejnoscia więc cos mi tu nie gra ;o

Gość to skandal bo kazde
szybko ,wezwij karetkę,ja gdy plamilam wezwalam pogotowie,niestety dwa dni pozniej w szpitalu usunieto mi ,wyyzeczkowano obumarły zarodek,dzwon kobieto po kartke !! nie czekaj ,jak boli znaczy ze tracisz dziecko!

Gość autorko na co czekasz
"... zaznaczam, że plamię małymi plamkami krwii, brunatnym śluzem i mam ból brzucha.----------->jak nic zagrozenie dla ciązy,jedz do szpitala

to skandal - calkowicie sie z tobą zgadzam a ty mamusi musisz byc bardziej stanowcza. Nie pojdziesz na zadne egzaminy bo jak dalej tak bedzie to albo zostaniesz w szpitalu na podtrzymaniu albo na czyszczeniu - dziewczyno dzwon po taxi i do szpitala. Uwazam ze jestes skrajnie nieodpowiedzialna.

Gość i co sie dzieje
autorko ?:o