Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiek.......

Jak usunąć przykry zapach z butów?

Polecane posty

Gość misiek.......

Witam! Czy są jakieś domowe sposoby na usunięcie przykrego zapachu z butów? :) Lubięswoje buty, ale w środku trochę śmierdzą :) Słyszałem coś o tym, że należy podgrzaćsól, wsadzić w szmatke, potem do buta i wywietrzyć. Czy to działa?

Gość misiek.......
up!!!!!!!!!

Gość sdfghjklnbvcx
nie slyszalam o tej soli moze sprobuj czesciej je wietrzyc i kup dezodorant taki do butow :) ponadto nos zawsze bawelniane skarpetki ,nie jakies sztuczne :) na allegro sprzedaja bezzapachowe skarpetki jak bys chcial :)

Gość sdfghjklnbvcx
mozesz tez wkladki kupic pochlaniajace zapach :) antygrzybiczne :) bo to grzyb powoduje swad ;)

Gość sdfghjklnbvcx
aa domowe nie doczytalam z rzeczy ktore sa w domu soda pochlania zapachy wstawia sie ja np do lodowki zeby nie smierdzialo ale z butami nie wiem moze sprobuj :) jezeli chodzi o sol to ta pochlania wilgoc , moze zmieszaj sol z soda :)

A ja kiedys ta TVN Style widziałam taką poradę co do usuwania przykrego zapachu z butów- niby trzeba wziąć skarpetkę, nasypać w nią liściastej herbaty, skropić to wszystko ulubionym olejkiem zapachowym, zawiazać i wsunąc do buta. Nie pamietam, tylko ile czasu to tam trzymać. Aha, no i sama jeszcze nie próbowałam :)

Gość misiek.......
zrobiłem tak: podgrzałem sól z herbatą, dodałem do tego olejku zapachowego, wszystko w szmate i do butów :P zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Gość Słyszałam o takim sposobie
buty należy zawinąć w torebkę foliową i na noc do zamrażarnika. Nie wiem na ile to działa bo nie próbowałam.