blumisiak 0 Napisano Czerwiec 20, 2008 Witam wszystkich czatowiczów. Zakładam ten temat , z myślą , że być może któraś z Was będzie mogło i umiało mi pomóc. Zacznę od początku. W marcu tego roku zaszczepiłam się przeciwko różyczce, gdyż staramy się z mężusiem o dzieciątko. W ulotce i w gazetach pisze , że z poczęciem trzeba odczekać trzy miesiące. Pytałam się o to mojego ginekologa , który stwierdził , że wystarczą dwa tygodnie...Spytałam , się o to innego lekarza, który powiedział , że wystarczą tylko dwa miesiące...Wczoraj robiłam sobie usg i ot , tak spytałam się o to lekarza , który to usg wykonywał. Powiedział , że najlepiej byłoby odczekać po takim szczepieniu pół roku i dopiero wtedy starać się o dzidziusia. Jak widzicie ile lekarzy - tyle zdań na ten temat. Chciałabym zaplanować ciąże tak , aby nie wyrządzić krzywdy swojemu dziecku...Więc tu moje pytanie do Was moje kochane czatowiczki , czy któraś z Was orientuje się w tej sprawie , lub po prostu mogłaby mi doradzić? Proszę o odpowiedzi , w miarę możliwości... Pozdrawiam BLUMISIAK :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak tylko Napisano Czerwiec 20, 2008 tak tylko bezczelnie zapytam.. czy chcesz zdrowie swojego dziecka uzaleznic od tego co powiedza kafeteriuszki? skoro 3 ginekologow mialo 3 rozne wersje a chcesz miec gwarancje zdrowego dziecka to logiczne jest, ze wybierasz wersje najdluzsza (pol roku) by miec owa gwarancje zdrowia dziecka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blumisiak 0 Napisano Czerwiec 20, 2008 Tak tylko bezczelnie odpowiem...Czy czytałaś cały mój post , czy wybrałaś tylko to co chciałaś ? Pytanie to skierowałam do dziewczyn mających podobny problem . które też się z czymś takim spotkały. Może one będą wiedziały od czego to wszystko może zależeć , itd. Bo wiesz , jeżeli pół roku to może i rok i dwa ? Są tu poruszane różne tematy i LOGICZNE jest to , ze jak ktoś nie wie , to się na ten temat nie wypowiada... POZDRAWIAM BLUMISIAK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach