Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki

Pierwsza szczoteczka do zębów

Polecane posty

Gość mama córeczki

W jakim zaczełyscie myc zęby swoim dzieciom? I jaką szczoteczka? Moja córka skonczyla 11 m-cy wiec mogę juz spróbowac.

moja miala chyba 9 miesiecy jak jej kupilam szczoteczke i paste dla dzieci. Dawalam jej do raczki a ona odrazu wiedzialą co z tym zrobic :D:D nie ejst to szorowanie ząbkow ale raczej obgryzanie szczoteczki i zjadanie pasty a przy okazji sie cos tam umyje... teraz ma juz ktorąs z koleji szczoteczke:D:D:D uwielbia myc zeby. pierwszą mialą taką http://www.allegro.pl/item381739937_szczoteczka_do_zebow_jordan_dzieci_0_2_lat_.html a paste nenedent baby.

Gość mama córeczki
myslalam, ze w tym wieku to jeszcze bez pasty odbywa sie szczotkowanie...

mamo coreczki ta paste nenedent jest dla takich maluszków nie zawiera fluoru...

Gość mama córeczki
jesli chodzi o szczoteczkę to ja myslałam o takiej: http://www.allegro.pl/item386019233_pierwsza_szczoteczka_do_zebow_promocja.html lub takiej :http://www.allegro.pl/item383476510_nuk_pierwsza_szczoteczka_do_mycia_zebow_wys_3_zl.html co do pasty to nawet nie wiedziałam, ze produkuja dla takich maluchów, słyszałam ze mozna tez przemywac rumiankiem

qurka ja kupilam w aptece w zestawie z taką szczoteczką nakladaną na palec... ale tej szczoteczki nie uzywalam. Poprosilam o paste dla niemowlaka i farmaceuta dal mi wlasnie ta :)

mama coreczki o wląsnie taka szczoteczka jest w zestawie z ta pastą- ta na palec naklądana... ale gdzie by mi zolzka dala sobie cos takiego do buzi wlozyc jak ona musi "siama siama" :D:D:D

Gość mama córeczki
obawiam sie, że moja cóka nic nie da sobie włozyc do buzi, a sama bedzie gryzła...

Gość babki
ja kupilam mojemu dziecku pierwsz szczoteczke jak mial chyba 11 miesiecy. na poczatku nie smakowala mu pasta wiec zmienilam na inna. dzis bez problemu myje zeby no i obgryza szczoteczke! :-)

Ja kupiłam szczoteczke i specjalna paste jak mały miał 7 miesiecy (miał juz wtedy 6 zebów) teraz to juz myje sobie sam ma 15 miesiecy i 16 kiełków.

mama córeczki- ja kupiłam zestaw 3szczoteczek i małej dajemy od ok 6mc, ale ta pierwsza była taka silikonowa i bardziej masowała dziąsełka-i pomagało jej to przy ząbkowaniu:) Moim zdaniem powinnaś małej zakupić szczoteczkę i nauczyć ją myć ząbki, my codziennie rano razem je myjemy a mała już wie,że trzeba to robić codziennie:) Na razie myjemy jeszcze bez pasty-dentysta stwierdził iż można ją wprowadzić jak dziecko nauczy się odpluwać i ponoć najlepiej elmex

Gość mama córeczki
iproblem rozwiązany mam - mąz poszedł do sklepu i kupił nuk ; 2 silikonowe szczoteczki; jedna do nauki, druga do mycia, zobaczymy czy sie sprawdzą

A u nas sprawdziła sie od około roczku elektryczna dziecieca,bo Kuba widzi jak my myjemy i odrzucił swoje szczoteczki.I powiem wam ze super,robi to sam z odrobiną pasty,ma swietnie wyszczotkowane z przodu i z tyłu,ma juz 16 zębów,a taka zabawa zwykłą szczoteczką to była rzeczywiscie tylko zabawa,a zabki to nie zarty.Nieraz biore ja i mu szoruję tą jego szczoteczką,piszcze wtedy ze smiechu ,ale buzie szeroko otawartą trzyba.Pisze to dlatego,bo jesi ktoras bedzie miała problem z myciem ząbkow u dziecka,to polecam wlasnie szczoteczke elektryczną.

Gość gość
Nie ma absolutnie sensu kupowanie elektrycznej szczoteczki dziecku. Bardziej zadbajcie o to, aby szczoteczka była miękka i wymieniana co kilka miesięcy. Żadne cudowne rozwiązania nie są tutaj potrzebne!

Gość gość
Szczotkujcie systematycznie ajoną, to daje dużą poprawę, chodzi głównie o brak fluoru i triclosanu, ale wiadomo, że trzeba to robić najpierw te 3 razy dziennie, dbać o rozsądek w diecie, zwracać uwagę na totalne podstawy - wtedy dopiero te zmiany powinny być znaczące.