Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leta 24

sos orzechowy do miesa.....BOMBOWY

Polecane posty

potrzebne:maslo orzechowe(z orzeszkow ziemnych) mleko to sa podstawy...mleko do garnuszka dodajemy maslo w ilosci takiej zeby konsystencja sosu byla gesta... a dalej dodajemy wg uznania...troche sambala, sosu sojowego...cebulke...ja lubie lekko ostry sos wiec sambal goruje podaje do mies grilowanych, pieczonych a i na cieplo podaje... nie ma bata zeby komus nie smakowal... genijalny jest

mi nie smakuje bo wyglada jak... :D :D i ma od groma kalorii, ale w Holandii prawie wszyscy sie nim zajadaja, przewaznie do szaszlykow z kurczaka, innych mies i nawet frytek :P

sate..zgadza sie...moj chlopak mieszkal tam kilka lat...i stad takie rozne smakolyki...ja go bardzo lubie, nasi goscie tez... polecam sprobowac... no nie kazdemu bedzie smakowal jak widac...czytac:) ale na zywo to ja sie z taka reakcja nie spotkalam:O

Gość adswedsds
Sate jest pyszne, szkoda że w PL cieżko dostępne, choć w lidlu ostatnio widziałam. Ale najlepsze jest holenderskie na ostro z chili mmm...

mozna dostac w kuchniach swiata od groma tego jest mamy i w sloiczku i w duuuzej saszetce kombinacja smakow niesamowita... ttaaaaaaaaa z sambalem jest ostry i pycha

ech, tak tu zaglądnęłam, bo myślałam, że będzie przepis na sos z prawdziwych orzechów... :( Nie próbowałam, ale już wiem, że mnie możecie zaliczyć do tych co im nie smakuje - mało jest rzeczy, których smaku nie lubię, ale akurat nienawidzę masła orzechowego, fuj :o

Mella może nie trafiłaś na takie prawdzie masło orzechowe? Tylko na podróby :D Też kiedyś myślałam że masło jest fujjjjjjjj do póki nie sprobowałam oryginału :D

swietnie wychodzi z maslem gdzie ca kawaleczki orzechow... moze skus sie na zakupy w kuchniach swiata...tam znajdziesz wiele roznych owych sosoow...tzn baza taka sama jest ale rozne dodatki... a maslo z orzechow ziemnych to nie maslo z przwdziwych orzechow...hej....sprobuj

Nie wiem, próbowałam parę razy, ale mnie wogóle orzeszki ziemne nie podchodzą (jedynym wyjątkiem jest Snickers ;) ) a w tym maśle to juz zapach mnie odrzuca :o Trudno - jakby wszyscy lubili wszystko to by było nudno ;) \"a maslo z orzechow ziemnych to nie maslo z przwdziwych orzechow...hej....sprobuj\" to masło orzechowe może być z jakis innych orzechów? A to ciekawe, bo ja widziałam tylko z tych nieszczęsnych ziemnych..Oj, a takiego z orzechów laskowych to bym zjadła :D