Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fwefwfewf

dziwny pępuszke 2 miesięcznego malucha

Polecane posty

Gość fwefwfewf

http://img171.imageshack.us/my.php?image=pepektk5.jpg to zdjecie pępuszka pepuszek, odpadł juz dawno zagoił się wszystko dobrze, teraz niedawno po szczepieniach zauwazyłam, ze mu takie dziwne mięsko jak widac wychodzi..słyszłąma, ze są takie plastry..? nakleja sie plaster na pępek czy jak?

Gość fwefwfewf
czy to wygląda na przepukline pępkową?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cos jest nie tak, idz z dzieckiem do lekarza

Gość fwefwfewf
ale co?

Moj synek od urodzenia mial taki dziwny pepek,jak bylam u lekarza to powiedzial ze to jest przepuklina pepkowa,kupilam ten plaster,on ma za zadanie wcisnac pepus do srodka.

Gość fwefwfewf
Ewcia i co wcisnął?Ja słyszałam, ze na te przepukline pępkowa jest jakas operacja potrzebna?! w ogole niby trzeba ukłdac dziecko na brzuchu

Gość sa specjalne plastry na pępek
zakladaj mu przez jakis czas na operację chyba za wczesnie :O moja corka miała sliczny pepek , zle ze była krzykaczem , wiec sobie "wykrzyczała " pępek , zakladałam jej ten plaster dzien w dzien przez kilka miesiecy i teraz ma sliczny pępuszek ;)

Jeśli nie wiesz co dziecku jest to niebezpieczne może być stosowanie plastrów czy też innych wynalazków! Najlepiej udać się do lekarza.

fwefwfewf na razie 2 dzien ma ten plaster,w aptece pare aptekarek mi mowilo ze jezeli bedzie sie stosowac ten plaster to po jakims czasie pepus sie wchlonie do srodka i nie bedzie konieczny zabieg.a wiec miejmy nadzieje ze w naszym przypadku tez tak bedzie.

Gość A ja ci powiem ....
Że jeśli lekarz nie stwierdził przepukliny a myślę, że nie to się "wciągnie" Moja też długo taki miała. Teraz ma 4 miesiące i już jest śliczny :D - Żadnych Plastrów -

moja mala tez miala cos takiego bo polozna za szybko oderwala malej pepek moj lekarz rodzinny kazal smarowac piochtanina i nic tam nie ruszac ani nic nie naklejac i malej samej sie wciaglo nie ma sladu

rzeczywiscie ten pepek nie wyglada normalnie.Na pewno bym poszla z tym do lekarza. WIem ze moj siostrzeniec mial zaklejany pepuszek i pomoglo.