Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sooorellla

jakie sa powody do cc??

Polecane posty

Gość sooorellla

jakie najczesciej?

Gość blue ble
Ułożenie pośladkowe

Gość uuuuuuuuuuuuuu
wpisz w wyszukiwarke: wskazania do cc było już milion takich tematów

Wada serca, wada wzroku, ułożenie pośladkowe, zagrożenie życia dziecka, zwichnięcie stawów biodrowych u matki, które pozostawilo ślady w ostaci np niedorozwoju

ja jestem po plastyce moczowodów i mam wskazania do cc bo wysiłek porodowy moze spowodowac nasilenie dolegliwosci ze strony układu moczowegi i nerki prawej

Gość a czy........
moze byc wskazaniem do cc komplikacje po 1 porodzie w postaci problemow z wysilkowym nietrzymaniem moczu i obnizenie narzadow?

Gość nie wada wzroku
tylko odwarstwienie siatkówki, sama wada typu krótkowzroczność nie kwalifikuje

powodow jest wiele jednym znich mpoze byc poprostu budowa ciala tzn waskie biodra a tym samym waskie ujscie dla dziecka zwlaszcza gdy est pokzanych rozmiarow. powiem tak przed porodem upieraj sie aby lekaz wybadal cie dokladnie tzn szerokosc miednicy wielkosc glowki dziecka nie sluchaj zadnych zapewnien lekarzy to konowaly ja jestem drobnej budowy gdy mialam rodzic martwilam sie tym ze jestem za drobna na to by urodzic moje dziecko lekarz prowadzacy zapewnil ze absolutnie nie bede miala z tym problemu wunik dzieki nieku meczylam sie dwa dni na porodowce wkoncu po kilkunasty godzinach meczarni gdy bylam juz u kresu sil zdecydowali sie na cc podczas zabiegu okazalo sie ze nie bylo b zadnej najmniejszej szansy na to bym mogla rodzic naturalnie dziecko by sie nie przecisnelo i jaki z tego moral ufaj sobie i walcz o swoje nie pozwol na to by lekaze cie ignorowali jesli masz jakies obawy zmus ich aby je rozwiali

Gość Majka 24
Wysokie proste stanie główki dziecka

Gość sooorellla
ja jestem szczupla i tez sie obawiam czy dzidzia sie zmiesci? to zalezy ile ma sie w biodrach?