Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy potrzebuję

potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość pomocy potrzebuję

eh nie wiem od czego zaczac.. moj ojciec jest strasznym tyranem. kilka lat temu pokłócil sie z moja siostra i on miala jednym słowem przej*****. stopmniowo najpierw nie dawał jej jesc a pozniej wyrzucil z domu:(. ona dwa lata jakos przezyla pracując w róznych miejscach ale pozniej było gorzezj i wrócila do domu przepraszając "tatusia". teraz to spotylka mnie. pokłocilalam sie z nim o wlasciwie nic! On chyba specjalnie wielce obrazil sie na mnie bo chce zebym przezyla to co moja siostra. zebym nie miala za dobrze w życiu. nie mam pojecia co mam zrobic... booje sie wyprowadzic z domu . ja ledwo luceum skończyłam teraz i nie mam wogole pieniedzy... a najgorsze ze mam chłopaka tutaj i on o niczym nie wie a ja nie chce go tak tu zostawic. Najblizsze miasto do ktorego moge sie przeprowadzic jest o ponad 30 km stąd.Chcialam studiowac, zdać prawo jazdy.... nawet czasmi mysle ze bedzie lepiej jak umre.... boze juz mam dosc. Powiedzcie co mam zrobic

znajdz jakas prace na wakacje chocby w tym miescie 30 km od ciebie, poszukaj taniej stancji, zawsze ja praca bedzie jako-taka mozesz studiowac zaocznie....na poczatku na pewno bedzie ci ciezko, ale jak uwierzysz, ze sie uda...TO NAPEWNO TAK BEDZIE

Gość Bodies Without Organs
twój stary to jakiś psychopata powiedz swojemu chłopakowi o sytuacji, po co to ukrywasz? a jakby za bardzo fikał to masz 100 sposobów żeby go załatwić, niech sie stary głupol nie czuje zbyt pewnie

Gość tak własnie trzeba
jak mój stary miał problem do mojej siostry to jej chlopak zaprosil go na strone i "przemówil mu do rozsądku" ręcznie :) od tej pory siostra ma spokój

Gość dgdfs
nie możesz takich rzeczy ukrywać, to jest patologia, a patologia nie znosi rozgłosu. Twój ojciec tak się zachowuje bo nikt o tym nie wie......a poinni wszyscy wiedziec jaki jets Na świat się nie prosiłaś, jak mu się zachciało dzieci to niech za nie odpowiada, widac że cieżko mu to przychodzi.

Gość usiądź na necie i poszukaj
pracy na wakacje. nad morzem szukają ludzi na sezon do hoteli i restauracji :)

Gość mmrr
opowiadacie głupoty Nie znacie prawdziwych powodów dla jakich ojciec postępuje tak a nie inaczej. Tutaj czytacie zdanie tylko jednej strony. Nie bardzo mogę w to uwierzyć, że ojciec bez powodu tak postepuje. Pracy teraz mnóstwo, uniezależnij się. Masz atuty w ręku, młodość i siła. Nie musisz znosić zachowań ojca. Dorosły radzi sobie sam.

Gość kolorkaV
Dla mnie to również typowy bunt nastolatki. Nieporozumienie o nic, aż dziwne. Pewnie za bardzo chcesz pasożytować na ojcu i poświęcać tylko czas chłopakowi. Zastanów się co robisz dla rodziny, co robisz dla siebie, aby wyzwolić się z rąk takiego ojca-tyrana.

Gość nie możesz uwierzyć
no to lepiej uwierz a wiesz niedowiarko ilu ojców gwałci swoje córki? ale ty nie mozesz uwierzyć, no faktycznie tatusia szanowac trzeba i tatus ma zawsze racje a jak patologie to gdzies w Meksyku albo Maroku. W Polsce tatusiowie sa zawsze święci i dobrzy to ona zła córka jest wszystkiemu winna 18 latke wysyłacie do pracy? LOL to jest psio obowiązek jej ojca ja utrzymywac póki sie nie usamodzilni. Która to córka szuka sobie pracy w tym wieku i myśli o wyprowadzce? Już jej siostre załatwił, może ma na ulice wyjśc i dupy dawać żeby tatuś był zadowolony ludzie leczcie się.

Gość mmrr
Dla większości dziewczyn w tym wieku co autorka ojciec czy matką są tyranami, nic nie rozumiejącymi, czepiającymi się o nic...Szkoda tylko, że po latach, kiedy taka dojrzeje, zaczyna doceniać tyrana ojca, matkę sekutnicę. Doczekuje swego potomstwa, spotyka się z podobnymi problemami i dopiero wówczas z dobrocią serca wspomina decyzje rodziców i rozumie, co wtedy chcieli osiągnąć.

Gość idź na studia
osoba ucząca się do 25. roku życia ma zapewnione przez prawo, że rodzic ma łożyć na jej utrzymanie. mozna podać własnego rodzica do sądu, jeśli uchyla się od tego obowiązku.

Gość Margolalala
Szukaj pomocy, u rodziny, przyjaciol, znajomych, prdagoga, gdziekolwiek ! :( Nie załamuj się, nie możesz !