Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemasiemasiema

kiedy było ostatnie przebiegunowanie?

Polecane posty

Gość siemasiemasiema

No właśnie - dobre pytanie. Z filmu national geographic wynika, że wyłącznie wulkany kształtują klimat ziemi. A w ogóle czy oni potrafią obliczyć cokolwiek dokładnie? Np. siłę wybuchu? Z tego co ja wiem -to lodowce kształtują klimat klimat ziemi niezależnie od wulkanów. W końcu Europa była jeszcze niedawno pod lodem. A wulkanów tu nie ma. Tyle. Co prawda nie był to film o klimacie tylko o wulkanach, ale było powiedziane, że wulkany bardzo zmieniają klimat ziemi i był lód pokazany. To tak jakby wulkany powodowały powstanie lodowców. A to chyba nie jest prawdą bo to jest coś odrębnego o ile się orientuję. :classic_cool:

Gość siemasiemasiema
Poza tym w filmie nie było nic o słońcu i wietrze. Nic. A za klimat się wzięli. Mieli już sobie te lodowce darować moim zdaniem, ale tak to całkiem fajny filmik. Jak Minojczyków szlag trafił. I nie tylko o tym.

Gość kretynkakafeteryjna
Każdy kto się interesuje klimatem powienien się tym interesować (moje zdanie). Wszak przebiegunowanie odbije się na klimacie dramatycznie. "Głupia" pogodynka w telewizji powinna to wiedzieć.

Gość fudżimountain
A taką jedną cizię, która mówi ci czy masz jutro wziąć chusteczkę do nosa do szkoły.

Gość fudżimountain
:)

Gość fudżimountain
To odpowiadają dwa rózne nicki. Tu się jest nickiem z nie człowiekiem. A jak to jest, że jedna osoba tu się podpisze i idzie do kicia, a inna robi to samo lub gorzej i nigdy do kicia nie trafi. Dziwne.

Gość fudżimountain
Jestem wulkanem a nie człowiekiem. Zobacz na mój nick. :classic_cool: