Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusia202020

Moja dzidzia nie może zrobić kupki

Polecane posty

Gość gusia202020

Mam tygodniową córeczke.Wczoraj ostatnio zrobiła kupke,ale bardzo małą.Martwie się bo często woła mleko ,a nie może się wypróżnić.Robi tylko siku.Obawiam się że ona za dużo zjada.Mimo że nie robi kupki ,cały czas chce jeść,podaje jej też wodę.Karmię ją mlekiem modyfikowanym.POMOCY :(

Gość gusia202020
ale ona może już ją pić?i ile trzeba tego podawać?

no u nas było to samo i ja małemu pimagałam masaażem brzuszka i podrazniałam termometrem lub czopkiem niestety to był jedyny sposób tersaz też ma czasem problem to do deserków dodaje otręby przenne i spokój z zaparciami a u nas te herbatki koperkowe ( sa po 1 misiacu zycia !!!) nie zdały egzaminu mopzesz też pomagac czopkiem glicerynowym tylko jak kupisz 1 groamowe to9 taki czopek na cztery czesci i tą jedną malutką czesc do pupki

Gość kaaaaaaaasia
niczym nie podrażniaj ! dziecko na piersi może tydzień nie robić kupki i wszytsko jest ok - tak mi powiedział pediatra!!!

Gość ssssssssssss
ty sie tydzien nie wysraj zobacz jak fajnie boli brzuch i czy nie jestes marudna

Chyba na odwrót:o Dziecko na piersi potrafi robić ok. 10 kupek dziennie, dziecko na mleku 1-2 dziennie. Te na mleku modyfikowanym czasem mają małe problemy, ale to też nie tak do końca, bo każde dziecko jest inne. Na początku jak dzidzia jest maleńka i wszystko ma jeszcze \"niedoskonałe\" może nie robić kupki nawet 3 dni. Ale dopóki nie boli ją brzuszek i wyraźnie widać, że nic sięn ie dzieje to jest ok. Z czasem się wyreguluje. Natomiast jeśli nie ma kupki 3 dni ale dzidzia się męczy, prze i widać, że chce a nie może:) to 1/3 czopka glicerynowego dla dzieci i pójdzie:) Tylko nie wolno przyzwyczaić dziecka za bardzo do czopków bo sie nauczy, że w inny sposób kupki się nie robi.

dziecko na cycku na poczatku to za każdym razem kupa i nawet dosrywka :D a na sztucznym to mogą byc problemy ale po 3 dnbiach trzeba pomóc a nie czekac a nóz zrobi po tygodniu to sa straszne złogi

Gość gusia202020
ja Małą karmie mlekiem z butelki-Bebilon - butelke ma antykolkową ale nic nie pomogła.Masuje jej brzuszek,dziś całą noc przespała.Dałam jej herbatke z kopru ale nie wiem czy to jej pomaga :( wczoraj jeszcze troche z tym termometrem wypróbowałam-zrobiła kupe ale dziś znowu placze :(

mysle że to wina mleka musisz isc do pediatry i on niech zadecyduje ale ja bym zmieniła mleko u nas Benio jest na Nan active i nie ma problemu czasem ma problem jak za duzo zje marchi ale ogólnie w normie