Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strach___

Jak założyć soczewki ?

Polecane posty

Gość strach___

Jak założyć soczewki ? :( Proszę o pomoc. Jakieś instrukcje. :(

Połóż soczewkę na palcu wskazującym, druga ręką rozchyl powieki i przyłóż do oka później kilka razy mrugnij lub pomasuj oko przy zamkniętej powiece. Powodzenia:)

umiesc soczewke na koncu palca, mocno trzymaj powieki i staraj sie polozyc soczewke na teczowce. dasz rade:)

Gość strach___
Właśnie trudność polega na tym że gdy chcę ją położyć na oku to zaczynam mrugać i lipa :((

To trzymaj górną i dolną powiekę palcami i nie puszczaj i delikatnie połóż tą soczewkę;) Jak kilka razy spróbujesz to Ci sie napewno uda;) Ja kiedyś też nie umiałam zakładać, ale i tak większy problem miałam z wyjęciem, pamiętam jak pierwszy raz wyjmowałam 45 minut jedną soczewkę. Siedziałam w łazience i płakałam, powiedziałam że nigdy więcej ich nie założę, ale później było coraz lepiej, a teraz założenie zajmuje mi kilka sekund:)

Gość strach____
Strasznie się boję :( a jutro muszę je sama założyć. w sobote zalozyla mi okulistka, co prawda zdjełam je sama w domu ale - 30 minut debatowalam nad 1 okiem to przy drugim zdjelam w 5 sek. Ale założyć się teraz boję. Pewnie histeryzuję..

Gość ankka
podnosze a ja boje sie soczewke polozyc na oku :((

Zerknij sobie na ta stronę http://szkla.com/filmy.html Tam znajdziesz filmiki instruktażowe na temat tego jak zakładać, zdejmować i nosić soczewki. Wszystko jest bardzo dobrze, obrazowo przedstawione, na pewno dla osób, które zaczynają nosić soczewki, będzie to niezastąpiona pomoc.

Oj chyba wielu osobom najwięcej problemu sprawia właśnie zakładanie soczewek. Dobrze, że są takie filmiki, które nam pomogą w tym, jak sobie radzić w tej sytuacji. Ale wydaje mi się, że wystarczy tylko raz się przemóc ze swoim strachem i po pewnym czasie dojdzie się do wprawy;)