Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbyt mocno ciekawska

ciaza czy nie?

Polecane posty

Zanim zostane zbesztana to jutro zamierzam kupic test, ale mimo wszystko postarjcie mi sie poradzic na ile mozecie. Miesiaczka spoznia mi sie 4 dzien. ogolnie nie mam zbytnio regularnych cykli wiec byc moze jeszcze przyjdzie, chociaz bym nie chciala:(( Ich dlugosc to zwykle 32 dni. Przytulanko bylo w polowie cyklu. Od mniej wiecej tez polowy cyklu bardzo zaczely bolec mnie piersi. Do dnia spodziewanej miesiaczki byl to naprawde mocny bol (bolalo nawet jak chodzilam po ulicy), teraz jestmniejszy, ale piersi sa wyraznie powiekszone i troche bola pod dotykiem. generalnie dobrze sie czuje, tyle ze ciagle jestem glodna. ledwo zjem objad a juz mnie ssie tak jakbym nic nie jadla, dzis dostalam skurczy podbrzusza, bylam przekonana, ze to @, pobiegalam do lazienki ale okresu nie dostalam. w majtkach mam tez dosc mokro. czy wedlug was moglyby to byc objawy ciazy?

Gość pierwsze słyszę że dzieci
robi się z przytulania :-) Do tego trzeba nieco więcej. Ponadto ciąża NIE BOLI. Boli poród

:))) Oj fajnie by bylo gdyby i u mnie okazalo sie, ze to fasoleczka.

oczywiscie:))

Gość podnoszzzee
ja tak miałam , ze przez 2 tygodnie chodziłam sprawdzac do łazienki, bo ciagle wydawało mi sie ze zaraz zacznie sie okres

No ja tak mialam dzisiaj, wieczorem kolo 18 dostalam silnego bolu podbrzusza, ze az sie polozylam myslac ze to @. potem poszlam do lazienki a tu nic. teraz mam uczucie mokra w majtkach. bol zas przeszedl. no i jestem ciagle glodna, mimo obfitego obiadu i kolacji. chcialam nawet isc po lody. ale jak tak dalej bedzie to urosnie mi brzuchol z obzarstwa a nie ciazy.

wiesz mam podobnie...ale nie łudzę się że to ciąża...bo "stosowaliśmy" stosunek przerywany...

Gość podnodsze
stosunek przerywany to 50 na 50

Gość i jaki wynik

Gość misia _20
zbyt mocno ciekawska - ja miałam tylko mdłości,brak apetytyu ,piersi mnie nie bolaly.Spać mi się chciało bardzo.Najlepiej zrób test bo różnie to bywa z tymi objawami.

Nie robilam jeszcze testu bo myslalam, ze dzis dostane @, ale nie dostalam, wczoraj wieczorem dostalam boli podbrzusza, rano tez mnie pobolewalo, ale okresu zero. akurat jutro jade na uczelnie to kupie test.

Gość okres co 32 dni
biorąc pod uwagę fakt, że masz cykle co 32 dni to jeżeli kochaliście się w połowie (16 dzień cyklu) to masz szanse, o ile plemniki partnera dały radę przeżyć do tych 72 godzin, bo w przypadku 32-dniowych cykli, jajeczkowanie jest mniej więcej od 18-stego dnia cyklu

Gość ciężarna internautka
na mój gust to ciąża. ja miałam podobne objawy. miałam cykle ok 32 dniowe ,od dwóch tygodni przed planowanym terminem okresu bolaly mnie piersi. skurcze w dole brzucha jakbym za chwile miała dostać okres. test ciążowy zrobiłam 5 dni po terminie miesiaczki.

acha piersi bolały mnie po bokach...

Gość ojej nie strasz mnie
bo mnie też boli po bokach....ale rano robię test jak bedę w ciąży to napiszę.... Hanna

Gość 222333322223333
jest??????????????????????????czy nie???????????????????????

też jestem ciekawa. może są i na razie oswajają sie z tą myslą:)

Gość oceanica...
super:D

Gość oceanica...
ja mam podobna sytuację .. tyle ze czekam jeszcze tydzien...

a ja mam takie pytanie.. po jakim czasie od zapłodnienia lekarz może podczas usg dopochwowego zobaczyc ciążę..? czy po 2-3 tygodniach jest to możliwe juz..? bo bardzo nurtuje mnie to pytanie gdyż.. okres spoźnia mi sie dwa dni.. a powienien byc bo mam regularne cykle.. i zrobiłam az 3 testy tak dla pewnosci i one pokazują wynik pozytywny.. no to nie wiem czy ten lekarz ma racje ze jednak nic nie ma.. czy jednak cos jest maluśkiego we mnie.. prosze pomożcie..

Marcelina 77 mój ginekolog zobaczył pzez usg dopochwowe ciążę w trzecim tygodniu. Możesz zobaczyć zdjęcie takiej ciąży w mojej stopce :)

no to ja już nic nie rozumiem.. jak Ty mówisz że Twoj ginekolg zobaczył ciążę.. a mój.. nie no to ja jużcałkiem zgłupiałam.. ze tak powiem..nie wiem co mam teraz myśleć.. ehh..a to czekanie mnie zabije chyba..

Jak ja byłam na USG i powiedziałam, że wyszły dwie kreski na teście i myślę, że jest to ok trzeci tydzień to lekarz powiedział, że to może być za wcześnie, żeby było coś widać. No ale jednak było widać, więc dostałam zdjęcie :) Powiedział, że niekiedy może wystapić trochę później owulacja badź też zagnieżdżenie i ciąża może być trochę mniejsza a co z tym się wiąże może być we wczesnym okresie trudniejsza do zobaczenia.

Tak więc nie martw się, jeśłi jest wynik pozytywny to możesz być raczej pewna, dla jeszcze większej pewności zrobiłabym badanie BHCG i wtedy było by wiadomo mniej wicej w jakim okresie ciąży jesteś. Radzę wybrać się ponownie do ginekologa tak za tydzień, to już na pewno coś zobaczy. Mój mnie przygotował na to, że ciąża pewnie jest, ale może być jeszcze nie widoczna. No a jak zobaczył od razu tą małą plamkę to powiedział, że jednak już ją widać. Tak więc myślę, że to na pewno ciąża tylko jeszcze taka "maleńka" :)

aha.. czyli pozostaje mi czekanie do jutra.. na wyniki badan hcg.. chociaż do jutra to ja sie wykończe.. bo wolałabym już wiedzieć czy jednak tak bedzie dzidiuś czy jednak nie.. ale może jakos to wytrzymam.. dziekuje za odpowiedz.. ale jak uważasz bardziej na tak czy bardziej na nie...? bo okresu brak a kreseczki na tescie byly dwie..

No ja myślę, ze już można Ci pogratulować, ale nie będę gratulować, żeby nie zapeszać :) Pytałam wielu ludzi i wiele czytałam i testy ciążowe w tą stronę się nie mylą. Tym bardziej jeśli zrobiłaś aż 3. Ja zrobiłam dwa , bo po pierwszym tez nie wierzyłam. A jak drugi to potwierdził to już byłam szczęśliwa. Myślę, że na USG nie wyszlo, bo tak maleńki "dzidziuś" latwo się schował w Twoim środku :) Ale jeszcze z tydzień i lekarz na pewno go znajdzie. Moja "plamka" na USG miała 10 mm. Wyobrażasz to sobie? 1 cm ! Więc myślę, że jeszcze trochę i lekarz znajdzie taką plamkę i u Ciebie. A tym czasem powodzenia Ci życzę i napisz jutro jak wyniki bety Ci wyszło.

no i dziś odebrałam wyniki.. i jednak jest tak jak myślałam wynik pozytywny.. a więc jestem w ciąży tylko po prostu tak jak mówiłaś na usg nie było tego jeszcze widać.. ale mam nadzieje że teraz jak pójdę w przyszłym tygodniu to już będzie widać

Gość coz to
ból brzucha w dole (kłucie zprawej strony),mdłości przez cały dzień (tak było pare dni temu- teraz raz na jakiś czas w ciągu dnia), palę papierosy a przeszkadza mi to ...proszę pomózcie