Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rym cym cym

BYŁ KTOŚ NA KRECIE MOŻE?

Polecane posty

Gość rym cym cym

jw

Gość rym cym cym
czy skurwiel mocno gryzie?

Gość rotate
ja bylam miesiac temu

Gość rym cym cym
na podszywy nie zwracajcie uwagi:) rotate - i jak było?

Gość rotate
cudownie :) co chcesz wiedziec? klimat? gorrrąco... nie spada kropla deszczu od maja do pazdziernika ja bylam w maju a juz byly upaly, 37 stopni

Gość rym cym cym
a jest tam coś ciekawego do zwiedzenia? Czytałam na internecie o jeżowcach itp w morzu to prawda że są?

Gość rotate
w ktora czesc wyspy jedziesz? bo rozumiem ze sie wybierasz, skoro pytasz.. :) Ja bylam na polnocy, niedaleko Heraklionu (stolicy) Zwykle biura podrozy oferuja dodatkowe wycieczki dla tych ktorzy chca cos zwiedzic a nie tylko plackiem lezec na sloncu. Jest np. wąwóz samaria, jest to najdluzszy wawoz w europie, 18 km, dla tych ktorzy lubia chodzic :) W Heraklionie jest oceanarium, mozna zobaczyc rekiny za szybka:) Sa wycieczki na okoliczne wyspy, np. na Santorini , piekna skalista wyspa, pokryta do dzis restkami zaschnietej lawy, wszystkei budynki sa biale, sliczna jest ta wyspa!! Sa tez rejsy na Spinalonge, to wyspa tredowatych, twierdza wenecka, mysle ze tez warta zwiedzenia:) W Knosos , niedaleko Heraklionu, sa ruiny zamku minojskiego sprzed paru tysiecy lat . Ten palac to oczywiscie palac znany z mitologii ze szkoly, byl tam labirynt w ktorym mieszkal Minotaur :) Morze jest czysciutkie, rybki widac:) jest niebeisciutkie i piekne, w maju jak bylam bylo zimne, ale teraz pewnie coraz cieplejsze sie robi.. Jezowce sa zwykle podobno na skalach osobiscie nie widzialam , ale to podobno bardzo bolesne, gdy jezowiec sie wbije w noge... Lepiej go nie ruszac bo moze sie wbic bardziej. W morzu podobno sa meduzy ale nie wiedzialam.. Plaze nie sa niestety tak piekne jak nasze... i chodzenie po plazy na boso nie jest takie przyjemne jak nad baltykiem. kretenskie plaze sa takie blotniste.. Wszystcy mowia po angieslku, nawet drobni sklepikarze. Grecy jezdza jak szaleni, jest duzo wypadkow skuterkami..